09 nov. 2016 | 09:37

Samsung își cere scuze pentru Galaxy Note 7

ACTUALITATE
Samsung își cere scuze pentru Galaxy Note 7

Cea mai nouă metodă prin care Samsung a decis să ne atragă atenția asupra faptului că regretă enorm scandalul din jurul Galaxy Note 7, este prin intermediul unor scuze publicate în ziar.

Galaxy Note 7 trebuia să fie cel mai bun și popular telefon al acestui final de an. Într-o perioadă în care Apple a reinventat iPhone-ul de anul trecut, fără schimbări spectaculoase de design, sud coreeni puteau atrage un număr important de fani ai gigantului din Cupertino. Din păcate, foarte multe terminale Note 7 au început să explodeze, iar după ce au fost returnate în fabrică și relansate au continuat să aibă probleme. În final, Galaxy Note 7 este un telefon care, în mod oficial, nu mai există.

Samsung a făcut toate eforturile pentru a le retrage pe toate de piață, iar operatorii de telefonie din diverse colțuri ale lumii au ajuns să apeleze la gesturi din ce în ce mai radicale. Pentru a descuraja posesorii aparatelor de a le folosi în continuare, în Noua Zeelandă, toți operatorii de telefonie au decis de comun acord că respectivele gadgeturi își vor pierde funcția de telefon și nu vor mai putea genera trafic de date pe nici o rețea mobilă din țară.

În mod evident, oficialii companiei sud coreene regretă enorm acest scandal și fact tot posibilul pentru a recâștiga încrederea utilizatorilor. Cel mai recent gest în această direcție a fost de a publica în mai multe ziare din Statele Unite o scrisoare deschisă prin care Samsung își cere scuze. Lista publicațiilor include The Wall Street Journal, The New York Times și The Washington Post, printre altele.

,,O componentă importantă a misiunii noastre este de a oferi calitate și siguranță la cel mai înalt nivel. De curând, nu am reușit să ne respectăm promisiunea. Din această cauză, ne pare foarte rău. Vom re-examina fiecare aspect al aparatului, inclusiv hardware, software, particularități de producție și structura bateriei. Ne vom mișca cât se poate de repede, dar va mai trece ceva timp până când vom afla toate răspunsurile.” Gregory Lee, președintele și CEO-ul Samsung Electronics pentru America de Nord a semnat scrisoarea deschisă.

samsung-note-7-full-page-newspaper-apology

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele