07 nov. 2016 | 17:01

Primul telefon mobil cu disc rotativ este dispozitivul ideal pentru nostalgici

ACTUALITATE
Primul telefon mobil cu disc rotativ este dispozitivul ideal pentru nostalgici

Un utilizator de YouTube a amestecat trecutul cu prezentul, pentru a crea primul telefon mobil dotat cu un disc rotativ.

În urmă cu mulți ani, oamenii nu aveau încă acces la telefoanele mobile. În aceste condiții, telefoanele fixe puteau fi găsite nu doar în casele celor mai mulți dintre noi, dar şi în spațiul public. Dacă vă numărați printre cei cărora le este doar de acele vremuri, atunci sunt șanse mari să apreciați acest nou dispozitiv creat de un utilizator de YouTube. După cum am spus și în titlu, este vorba despre un telefon mobil care include, în același timp, și un disc rotativ.

După cum scrie publicația Daily Mail, discul se găsește pe partea frontală, iar telefonul beneficiază de șase funcții de bază. Astfel, utilizatorii acestuia pot efectua apeluri, pot stoca numere de telefon în memoria dispozitivului, pot asculta programe radio, pot trimite mesaje, pot vizualiza setările întregului sistem și îl pot închide.

Display-ul nu are dimensiuni foart mari, iar carcasa este fabricată din lemn și metal. Desigur, redactarea mesajelor pe un asemenea telefon este extrem de dificilă, astfel că o soluție ideală este salvarea textelor în memorie. Însă sunt șanse mici să aveți un asemenea telefon în viitorul apropiat, din moment ce singurul model se află în posesia creatorului său.

Într-adevăr, este un terminal portabil, însă, cel mai probabil, nu vă veți dori să transportați asemenea terminal pentru mult timp. Când vine vorba de conectivitate și de autonomie, totuși, lucrurile stau mult mai bine. Astfel, telefonul se încarcă prin intermediul unui port micro USB găsit pe majoritatea mobilelor din ziua de azi, iar autonomia ar fi suficient de mare pentru orice utilizator.

În cazul în care vreți să vă construiți propriul telefon de acest fel, trebuie să știți că proprietarul său a inclus și indicații în legătură cu piesele necesare. Acestea sunt disponibile în videoclipul de mai sus.