07 nov. 2016 | 11:50

Acesta ar putea fi următorul telefon Nokia

ACTUALITATE
Acesta ar putea fi următorul telefon Nokia

Prima imagine cu presupusul telefon Nokia D1C a apărut de curând în mediul online.

După ce a eșuat în experimentele sale, Microsoft a vândut brandul Nokia către HMD Global, o compania finlandeză care ar fi fost formată cu scopul de a produce telefoane. După cum scriu și cei de la Phonearena, conform contractului semnat de oficialii Nokia și de cei ai gigantului din Redmond, compania finlandeză nu a putut produce un telefon mobil până în trimestrul actual.

În urmă cu ceva vreme, scriam despre un dispozitiv pe care cei de la Nokia ar putea să-l lanseze pe piață în următoarea perioadă. Era vorba despre D1C, dispozitiv care apăruse pe site-ul Geekbench. Acesta din urmă nu oferea foarte multe detalii în legătură cu specificațiile sale, astfel că majoritatea oamenilor erau de părere că vom avea de-a face cu un telefon. Ulterior, zvonurile au indicat faptul că am putea avea de-a face cu o tabletă. Acum, însă, o serie de imagini apărute pe site-urile din China ne dau de înțeles că ar putea fi vorba, totuși, despre un telefon.

Mai exact, Nokia D1C ar fi un terminal disponibil în trei culori: negru, alb și auriu. În mod interesant, doar versiunea aurie ar include un senzor pentru recunoașterea amprentelor, fapt care ar putea deranja mulți utilizatori. Desigur, este posibil ca imaginile să nu fie autentice, însă site-ul AnTuTu menționează că am putea vedea un display Full HD, care ar ascunde sub el un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 430, cu un GPU Adreno 505. De asemenea, lista de specificații ar include nu mai puțin de 3GB RAM și 32GB pentru stocarea datelor personale.

Cât despre camerele foto, senzorul principal ar fi unul de 13 megapixeli, în timp ce senzorul secundar ar avea 8 megapixeli. În aceste condiții, este cât se poate de clar că nu avem de-a face cu un flagship Nokia. Conform unor informații apărute în luna mai a acestui an, HMD ar avea de gând să investească în jur de 500 de milioane de dolari în următorii 3 ani de zile pentru a populariza terminalele Nokia.