05 nov. 2016 | 10:09

Armata ucraineană vrea să folosească Microsoft HoloLens

ACTUALITATE
Armata ucraineană vrea să folosească Microsoft HoloLens

O echipă de oameni specializați în dezvoltarea echipamentelor militare a creat un sistem foarte interesant, folosindu-se de Microsoft HoloLens.

Cel mai probabil, atunci când au creat HoloLens, angajații Microsoft nu s-au gândit la faptul că acesta ar putea fi folosit în cadrul unor căști pentru militari. Însă, după cum scriu și cei de la Verge, asta nu i-a oprit pe ucrainenii de la LimpidArmor să încerce acest lucru. Din câte se pare, compania început deja să testeze un echipament foarte interesant. Este vorba, mai exact, despre o cască specială, cu Microsoft HoloLens încorporat.

Casca ar fi construită în mod special pentru comandanții de tanc din cadrul forțelor armate, care, prin intermediul acesteia, ar avea acces la toate camerele din jurul vehiculului. HoloLens ar aduna înregistrările de la toate camerele respective și le-ar afișa în cască, sub forma unui material video la 360 de grade. Printre altele, sistemul ar include și un mecanism de țintire automată și unul special pentru indicarea soldaților și pozițiilor ocupate de aceștia.

Casca a fost prezentată în cadrul unui eveniment organizat luna trecută în Kiev, la care au luat parte oficial din cadrul armatei ucrainene. Desigur, sistemul se află doar la stadiul de prototip în prezent, dar sunt șanse mari ca HoloLens să apară pe câmpurile de luptă ale viitorului.

Microsoft HoloLens, prin intermediul conectivității WiFi și Bluetooth, poate comunica de minune cu gadgeturile compatibile cu acest standard. În plus, pe HoloLens veți putea rula fără probleme orice aplicații universale create pentru Windows 10. În situația în care vă doriți să interconectați mai multe kituri de realitate augmentată pentru a împărtăși o experiență, acest lucru va fi posibil, atât în aceeași cameră, cât și în colțuri diferite ale lumii, prin internet. Și Satya Nadella a făcut referire de curând la HoloLens, despre care a spus că ar putea fi începutul unui computer revoluționar.