04 nov. 2016 | 08:41

Actualizările la Windows 10 vor avea dimensiuni semnificativ mai mici

ACTUALITATE
Actualizările la Windows 10 vor avea dimensiuni semnificativ mai mici

Cei de la Microsoft sunt foarte generoși în privința actualizărilor gratuite semnificative pentru Windows 10, dar prin prisma dimensiunilor exagerate, acestea au frustrat destul de mulți utilizatori.

În teorie, Windows 10 este înfățișat ca un sistem de operare foarte fiabil care rulează pe o varietate foarte mare de platforme cu multe configurații hardware. Aveți toate șansele să-l găsiți chiar și pe tablete cu 32GB de spațiu. Toate-s bune și frumoase, până când încercați să vă instalați recent lansatul Windows 10 Anniversary Update. Acesta din urmă necesită 8GB de spațiu liber într-un mod complet absurd și nejustificat. Dacă nu aveți acel spațiu, o imposibilitatea în cazul unui SSD de 32GB, rămâneți la vechea variantă a sistemului de operare și visați la îmbunătățire introduse de gigantul din Redmond.

Alternativa la problemă, conform oficialilor companiei americane, ar trebui să vină odată cu Windows 10 Creators Update. Acesta din urmă va fi suficient de deștept încât să se adapteze la configurația voastră hardware și, cu toate că Windows 10 este o platformă universală pentru o varietate foarte mare de dispozitive, veți avea parte doar de fișierele care se pretează în cazul vostru.

Mai multe detalii despre schimbările aduse sistemului de actualizări pentru Windows 10 au fost publicate pe blogul oficial al companiei americane. Toate acestea au fost cumulate în Unified Update Platform sau UUP. ,,Unul dintre cele mai mari beneficii pe care le vor vedea clienții și comunitate de pe urma UUP este reducerea semnificativă a dimensiunii download-urilor.” Din câte se pare Bill Karagounis – managerul responsabil de platforma Windows este foarte încântat de direcție spre care se îndreată sistemul de operare.

,,Am combinat tehnologii în varianta noastră și în sistemul de publicare al actualizărilor cu scopul de a activa download-urile diferențiale pentru toate dispozitivele cu Windows 10 – PC sau mobile.” Această referință către actualizări diferențiale se referă la faptul că fiecare utilizator va primi doar fișierele modificate de la ultimul său update, nu întregul pachet de schimbări de la prima versiune de Windows 10.

În variantă beta, schimbările detaliate mai sus sunt deja disponibile pentru cei înscriși în programul Insider Preview. Singurii care nu vor beneficia de vreo schimbare sunt utilizatorii de Xbox, care se bucură de actulizări în altă manieră. Toți ceilalți se pot aștepta la o micșorare a download-urilor cu 35% la următorul update.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele