05 oct. 2016 | 09:48

De acum îți poți cripta conversațiile de pe Messenger, dar cu o serie de condiții

ACTUALITATE
De acum îți poți cripta conversațiile de pe Messenger, dar cu o serie de condiții

Facebook a lansat, în sfârșit, criptarea conversațiilor de pe Messenger pentru toți utilizatorii săi, dar există o serie de limitări cu privire la aceasta. 

Mulțumită criptării introduse în cadrul conversațiilor, de acum nu trebuie să ne mai temem că entități terțe ar putea să verifice conținutul mesajelor pe care le trimitem sau pe care le primim în cadrul aplicației. Cu toate acestea, criptarea introdusă de Facebook nu este chiar ceea ce ne așteptam.

Cel mai mare dezavantaj al criptării este faptul că trebuie să activezi manual funcția ”Secret Conversations” pentru fiecare conversație în parte. De asemenea, ambii participanți la conversație trebuie să aibă cea mai nouă versiune de Messenger instalată pentru ca funcția de criptare să poată fi activată.

De asemenea, criptarea poate fi activată doar pentru conversații personale, nu și pentru cele de grup. În plus, conversațiile secrete pot fi accesate doar de pe dispozitivul de pe care ați activat funcția de criptare. Dacă sunteți un fan al GIF-urilor și al videoclipurilor trimise în conversații, Secret Conversations vă va dezamăgi, deoarece niciunul dintre aceste elemente multimedia nu este funcțional. Imaginile și sticker-ele pot fi trimise fără probleme, totuși, relatează thenextweb.com.

Dacă vrei să îți criptezi o conversație din Messenger, tot ceea ce trebuie să faci este să deschizi conversația în cauză, să apeși pe butonul ”i” din partea de sus a ecranului, iar mai apoi să selectezi opțiunea ”Secret Conversation”.

Funcția de criptare din Messenger este destul de laconică în comparație cu modul de implementare al Signal, Telegram și chiar WhatsApp, companie deținută tot de Facebook. Aparent, compania ar fi decis să introducă funcția de criptare în aplicația de chat pentru a evita problemele legale pe care le-ar putea avea. Facebook a avut probleme cu justiția din Brazilia, după ce a refuzat să decripteze mesaje trimise de suspecți implicați într-un caz de trafic de droguri.

Problema este că mesajele criptate din Messenger funcționează doar dacă utilizatorii știu despre asta. Dacă Facebook ține într-adevăr la ideea de securitate, va trebui să ia atitudine în privința informării utilizatorilor despre funcția disponibilă.