28 sept. 2016 | 07:46

Xiaomi Mi 5S și 5S Plus sunt înlocuitoarele perfecte pentru Galaxy Note 7

ACTUALITATE
Xiaomi Mi 5S și 5S Plus sunt înlocuitoarele perfecte pentru Galaxy Note 7

Cei de la Xiaomi devin mai ponderați când vine vorba de lansarea constantă de noi telefoane, iar acesta e și motivul pentru care noile Xiaomi Mi 5S și Xiaomi Mi 5S Plus sunt atât de ușor de lăudat.

Acestea sunt telefoanele pe care Samsung ar fi trebuit să le lanseze când a anunțat oficial noul Galaxy Note 7. Nu de alta, dar Xiaomi a reușit să creeze un dispozitiv un pic mai arătos și semnificativ mai puternic decât cel creat de Samsung, la un preț mai mic. În timp ce Samsung folosește în Note 7 același Snapdragon 820 precum cel din Galaxy S7 lansat acum 6 luni, Xiaomi a făcut un efort și a instalat în nou său vârf de gamă un Snapdragon 821.

După câteva săptămâni de speculații legate de lansarea noilor telefoane de top din China, Xiaomi a reușit să nu-și dezamăgească fanii cu noile Xiaomi Mi 5s și Xiaomi Mi 5s Plus. Mergând pe rețeta celor de la Apple, aceste două aparate au foarte multe specificații în comun, cu excepția sistemului de captură a cantității de memorie RAM. În timp ce Xiaomi Mi 5S se rezumă la utilizarea a 3GB RAM, Xiaomi Mi 5S Plus are 6GB RAM, în contextul în care Samsung nu a reușit să introducă 6GB RAM în nici un telefon al său. În ceea ce privește spațiul de stocare, ambele variații vor avea o memorie internă de 128GB ce va putea fi extinsă prin carduri ultra rapide UFS 2.0.

Partea de captură, în cazul Xiaomi Mi 5S constă într-un senzor CMOS Sony IMX378 1/2.3-inch de 12 megapixeli. În cazul Xiaomi Mi 5S Plus, pe spate, în loc de un singur senzor, aveți doi de 13 megapixeli, tot creați de Sony. Diferența este că 5S Plus va avea senzori Sony IMX258, în loc de IMX378 în Mi 5S. Nu lipsesc din ecuație ecrane Quad HD sensibile la presiune, senzori de amprentă ultra sonici și porturi USB C pentru încărcare.

Prețul pentru un Xiaomi Mi 5S este de 730 de dolari, iar din câte se pare, prețul pentru Mi 5S Plus va fi cu aproximativ 10% mai scump – 800 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele