22 aug. 2016 | 13:46

Motocicleta Cyclotron este scoasă din filmele SF

ACTUALITATE
Motocicleta Cyclotron este scoasă din filmele SF

E timpul pentru o schimbare în transportul urban. Una care sa ne minimizeze eforturile, să ne lase timpul de care avem nevoie pentru a ne bucura de compania tovarăşului de drum (sau de Twitter, Facebook, 9gag). O minune pe roţi care sa funcţioneze optim în orice condiţii meteo şi care să consume electricitate în loc de benzină.

Aşa au gandit si designerii Cyclotronului, un nou concept de motocicletă inspirat de Tron Light Cycle (din jocul Grid) si de designul autoturismului C1 de la Lit Motors.

Înăuntrul acestei motociclete închise, autonome, doi pasageri stau faţă în faţă, având ocazia rară să se relazexe, să discute şi să se cunoască (online sau nu, reuşind să se privească sau nu).

Sistemul giroscopic din C1 sustine vehiculul stabil, chiar şi in repaos, fără să fie nevoie sa îl opreşti manual. Motorul electric transmite putere ambelor roţi pentru o mai bună aderenţă iarna, sau concentrează puterea într-o singură roată pentru economia de energie.

Fiecare Cyclotron functionează reîncărcându-se cu putere wireless, şi va putea să vândă şi să cumpere electricitate de la maşinile din apropiere. Interiorul conține două scaune ajustabile iar uşile se pot deschide în ambele părţi.

cyclotron 1

Vehiculul e complet autonom, deci spune-i unde vrei să mergi, si el o să te ducă acolo fără indicatii suplimentare. Sau lasă-l sa îţi acceseze agenda şi el se va ocupa de restul călătoriilor.

Şi asta nu e tot. Ca la un teleshopping futurist, imaginaţi-vă scaune încălzite şi răcite după preferinţă, cabină controlată climatic, muzica de ambianţă, sisteme de anulare a zgomotului etc.

Cyclotronul poate funcţiona atât ca un vehicul personal cât si în transportul interurban. În aceste condiții, ”minunea” reduce aglomeraţia urbană si energia folosită, chiar şi în comparaţie cu autoturismele electrice deja existente.

Motocicleta cu design futurist este, deocamdată, un prototip al lui Charles Bombardier, un inginer mecanic dar, mai presus, un artist sci-fi.

Deşi, dacă aruncăm o privire pe blogul lui, motocicleta este doar o mica invenţie, înconjurată de multe alte peste 200 de concepte ale unor mijloace de transport, scoase parcă dintr-o fantezie mult prea bogată. Desi tocmai acest gen de fantezie a dus la mici omuleţi de metal mişcători. Deci, o incursiune in lucrările lui Bombardier este doar o mică ocheadă aruncată unui viitor foarte posibil.

Autor: Andreea Roșu