24 iun. 2016 | 14:35

Uber vrea să uiți de tarifele dinamice, ca să plătești mai mult

ACTUALITATE
Uber vrea să uiți de tarifele dinamice, ca să plătești mai mult

Uber ar putea să nu te mai informeze în legătură cu tarifele dinamice practicate.

Tarifele dinamice sunt un aspect extrem de important al aplicației Uber. Pe de o parte, acestea ajută la creșterea numărului de șoferi activi atunci când numărul de cereri este mult prea mare, întrucât le garantează un profit mai mare. De cealaltă parte, mulți clienți nu reacționează pozitiv atunci când văd că vor avea de suportat costuri de două ori mai mari decât cele standard.

Uber a observat acest lucru și are de gând să implementeze o soluție interesantă, prin care clienții nu vor mai vedea pictograma aceea sub forma unui fulger și notificarea în legătură cu tariful dinamic. În locul acelor informații, va fi afișată de la început valoarea întregii curse, iar în cazul în care există costuri suplimentare, acestea vor fi menționate sub tarif, într-un text albastru.

Din câte se pare, utilizatorii aplicației nu vor mai putea vedea acel indicator întâlnit în prezent. Uber consideră că majoritatea persoanelor vor să vadă tariful și nu un multiplicator, care îi obligă să efectueze calcule pe moment. Pentru moment, funcția este disponibilă doar în India și în Statele Unite, astfel că nu știm când va ajunge și în România.

Și aceasta nu este singura decizie controversată pe care ar putea să o ia oficialii companiei în viitorul apropiat. Întârzierile unor clienți se pare că i-au determinat pe cei de la Uber să ia măsuri serioase. Astfel, compania a ajuns să testeze o politică nouă conform căreia aceștia ar putea taxați în cazul în care șoferii sunt nevoiți să aștepte o perioadă prea mare de timp. În cazul în care cel care a comandat mașina întârzie mai mult de două minute, va fi taxat pentru fiecare minut.

În urmă cu câteva luni, Uber anunța că tarifele pentru utilizatorii din București vor crește de la 1,39  lei pe km la 1,65 lei pe kilometru, dar în aprilie, compania a dat înapoi și a propus prețuri mai mici pe kilometru. Asta înseamnă 1.45 lei pe kilometru, 0.26 lei pe minut și 8 lei tariful minim. Deci, cu toate că tariful pe kilometru se micșorează, tariful minim a rămas ca până acum.