23 iun. 2016 | 14:42

Poți rezolva această problemă de matematică destinată copiilor de 10 ani?

ENTERTAINMENT
Poți rezolva această problemă de matematică destinată copiilor de 10 ani?

Încă o zi, încă o problemă de matematică și logică aparent foarte simplă și destinată copiilor, dar care dă bătăi de cap internauților în toată firea.

A fost publicată prima oară de către cei de la Manchester News, pe Twitter. E o problemă de geometrie care pare foarte simplă la prima vedere, până te prinzi că implică și ceva algebră. Iar când spunem că a fost creată pentru copiii de 10 ani, nu glumim. Practic, tot ce ai de făcut e să calculezi perimetrul celor două figuri geometrice, plecând de la două, respectiv trei laturi cunoscute.

Problema de matematica - 10 ani

Așadar, există două probleme matematice, iar a doua e clar ceva mai dificilă decât prima. A doua figură este mai complexă din cauza laturii de 2 centimetri, pentru că din imagine nu se înțelege clar despre care este vorba. Mai mulți utilizatori Twitter au remarcat acest lucru.

Pentru clarificare, „eticheta” de doi centimetri e pentru latura mică din stânga ei. Acum că am stabilit asta, cheia rezolvării e să integrezi laturile în ecuații. Ca un mic indiciu, prima problemă necesită doar operații de adunare, iar a doua implică și adunare, și scădere. Dacă nu reușești să îi dai de cap, găsești rezolvarea completă aici. Totuși, înainte să te lași bătut, recomandăm să încerci să integrezi câteva necunoscute și să vezi dacă ajungi la un rezultat. Spunem asta pentru că după ce vei realiza că sunt ecuații de doar câteva rânduri, îți va părea rău că nu ți-ai pus mintea la contribuție mai mult.