07 apr. 2016 | 18:57

Încasările Samsung în prima parte a anului cresc datorită noului Galaxy S7

ACTUALITATE
Încasările Samsung în prima parte a anului cresc datorită noului Galaxy S7

Veniturile celor de la Samsung au înregistrat o creștere importantă în prima parte a anului acesta.

La începutul acestui an, coreenii de la Samsung se pare că au avut parte de o creștere cu 10% a profitului brut față de aceeași perioadă din 2015. Astfel, companie estimează un profit brut în valoare de 5, 6 miliarde de dolari, în condițiile în care anul trecut, acesta nu a depășit cifra de 5,1 miliarde de dolari. După cum scriu și cei de la BBC News, unul dintre principalii factori care a influențat situația pozitivă actuală a fost lansarea din timp a modelului Samsung Galaxy S7.

De asemenea, gigantul din Coreea de Sud estimează că vânzările sale ar fi fost în valoare de aproximativ 43,3 miliarde de dolari. Pentru a vă face o idee mai bună în legătură cu acestea, trebuie să știți că în primul trimestru financiar din 2015, valoare acestora se ridica la 40,7 miliarde de dolari. Analiștii din Coreea de Sud susțin că Samsung Galaxy S7 ar fi întrecut așteptările în ceea ce privește vânzările, cu peste 10 milioane de dispozitive comercializate până în acest moment (nu știm, însă, dacă au fost luate în considerare și versiunile Galaxy S7 Edge).

Deși acum ar părea greu de crezut, situația companiei în prima parte a anului trecut nu a fost una la fel de bună. Atunci, se făceau ani buni de când Samsung nu mai înregistrase un profit considerabil din vânzarea de telefon, în condițiile în care Apple vindea zeci de milioane de dispozitive iPhone 6 și 6 Plus. Noul flagship, însă, în ciuda asemănărilor cu Galaxy S6, se pare că a reușit să producă un impact pozitiv într-o perioadă mai scurtă.

Samsung Galaxy S7 are un display de 5,1 inch cu rezoluție QHD, probabil același panou S-AMOLED pe care l-am văzut și pe modelul de anul trecut. S7 Edge vine cu un display ceva mai mare, de 5,5 inch, cu aceeași rezoluție. Pe partea de procesare, românii au acces la modelele cu procesoare Exynos 8890, cu opt nuclee. Procesorul funcționează în paralel cu 4GB RAM, iar utilizatorii pot opta pentru versiuni cu 32 sau 64GB spațiu de stocare. Puteți afla mai multe despre telefon din review-ul nostru oficial.