25 feb. 2016 | 08:17

Gigantul chinez Foxconn a cumpărat Sharp contra unei sume fabuloase

ACTUALITATE
Gigantul chinez Foxconn a cumpărat Sharp contra unei sume fabuloase

Vestea nu este momentan oficială, dar publicații importante internaționale, precum Reuters și Nikkei au confirmat achiziția Sharp de către Foxconn.

De-a lungul anilor, cei de la Sharp au avut probleme majore când vine vorba de reintrarea pe un făgaș profitabil. Deși au avut sub centură o serie importantă de parteneriate cu companii de renume și patente valoroase, mai ales partea de ecrane, zvonuri legate de vânzarea Sharp au început să apară online de mai bine de un an. Această veste este una foate tristă pentru o companie tehnologică cu o istorie de aproape 100 de ani în domeniu, ce a devenit populară după ce a produs timp de câteva decenii televizoare premium, iar în istoria recentă a fost responsabilă timp de câțiva ani de producția ecranelor Retina Display pentru iPhone-uri.

Tratativele se pare că s-au încheiat, iar Foxconna ieșit în frunte. Conform celor de la Reuters, vânzarea a fost sub formă de licitație, iar Foxconn a câștigat competiția după ce a oferit nu mai puțin de 6,2 miliarde de dolari, una dintre cele mai mari valori vehiculate pentru o achiziție din domeniul IT. Pentru comparație, gândiți-vă că Apple a cumpărat Beats cu 3 miliarde de dolari în 2014, iar Facebook a cumpărat WhatsApp, tot în urmă cu aproximativ doi ani, la un preț de aproximativ 19 miliarde de dolari.

La ultima rundă de licitații, gigantul chinez, cunoscut în mediul online ca fiind unul dintre principalii producători de iPhone-uri, s-a luptat cu un fond de investiții susținut financiar de guvernul japonez. Deși este greu de apreciat ce va urma de acum înainte, analiștii vehiculează că Foxconn ar putea intra în producția de hardware propriu sub brandul Sharp, indiferent dacă va fi vorba doarte de televizoare și monitoare sau și smartphone-uri. Din păcate, acestea sunt momentan doar speculații.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele