15 ian. 2016 | 09:05

Facebook a început să înlocuiască Like-ul cu alternative mai potrivite

ACTUALITATE
Facebook a început să înlocuiască Like-ul cu alternative mai potrivite

În speranța că vă va scăpa de folosirea Like-urilor la postări pentru care pur și simplu nu se pretează, Facebook a început implementarea unor emoticoane intitulate Facebook Reactions.

Au trecut câțiva ani de când am auzit zvonuri despre implementarea unui buton pe Facebook marcat ostentativ Dislike, pentru a evidenția faptul că nu vă place o postare sau, pur și simplu, nu sunteți de acord cu ea. Se pare însă că acel buton nu va exista niciodată. În schimb, alternativele la butonul de Like vor veni sub forma Facebook Reactions, o nouă serie de emoticoane ce sunt relevante într-un set mult mai stufos de circumstanțe.

Prociectul pentru Reactions există de mult timp, dar pentru că cei de la Facebook nu s-au lămurit încă foarte bine care este reacția publicului la acest set de alternative pentru banalul Like, au optat pentru propagarea sa pe întregul mapamond în etape.

Deși în practică vor mai trece câteva săptămâni până veți putea folosi și voi Facebook Reactions, ar fi bine să înțelegeți de ce ar trebui să fiți entuziasmați de existența lor. Acele noi emoticoane vor reuși să transmită mult mai precis sentimentul pe care îl simțiti într-un anumit moment față de un subiect sau starea pe care v-a generat-o o postare. În definitv, era macabru să apăsați pe butonul Like în cazul în care aflați de pe Facebook că cineva a murit, iar în curând nu veți mai fi nevoiți să treceți prin asta.

Facebook a început să implementeze noile emoticoane întâi în Irlanda și Spania. Procesul de propagare a continuat în Chile, iar în luna noiembrie a anului treuct a ajuns și în Portugalia și Filipine. Astăzi, utilizatorii de Facebook din Japonia sunt cei mai recenți participanți la procesul de reinventare al omniprezentului Like.

Oficialii Facebook nu insisă prea mult pe detaliile procesului de propagare al noii funcții, dar nu ar trebui să dureze foarte mult până când se va încheia.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele