04 dec. 2015 | 13:23

Snowstorm este scaunul-dronă cu care poți să îți iei zborul la birou

ACTUALITATE
Snowstorm este scaunul-dronă cu care poți să îți iei zborul la birou

Dacă ești un om obișnuit, e imposibil să nu îți fi dorit niciodată să zbori cu scaunul, în timp ce te plictisești la școală sau ești suprasaturat de muncă la birou. Ei bine, o echipă de studenți de la Universitatea Națională din Singapore au luat această fantezie literal și au tranformat-o în realitate. 

Practic, au creat prima mașină zburătoare personală din Singapore. Se numește Snowstorm și poate să te ia la plimbare în zbor, cu tot cu scaun. Desigur, minunea durează aproximativ cinci minute, dar invenția are potențial, mai ales pentru că funcționează exclusiv cu energie electrică. În video-ul de mai sus, poți vedea o scurtă demonstrație.

Arată ca o dronă gigantică, este construită din aluminiu, este suficient de solidă pentru a susține un om și poate fi controlată printr-un sistem special. De asemenea, echipa a implementat și șase picioare cu rotițe, destinate aterizării confortabile. Deocamdată, testele au fost desfășurate doar în interior. În prezent, studenții lucrează și la implementarea mai multor moduri de zbor și sisteme de siguranță, scriu cei de la Tech Radar.

Prin urmare, aceștia speră ca ambițioasa lor invenție să poată fi utilizată în curând în mai multe circumstanțe. Desigur, e greu de crezut că vom putea zbura dintr-un oraș în altul pe un scaun condus de o dronă din motive de siguranță, dar ar putea deveni un instrument destinat relaxării la birou și nu numai.