11 nov. 2015 | 06:56

Snapdragon 820 este cel mai performant și eficient procesor

ACTUALITATE
Snapdragon 820 este cel mai performant și eficient procesor

După o serie de speculații legate de noul SoC, Qualcomm a dezvălui toate detaliile aferente noului Snapdragon 820, inclusiv faptul că nu se supraîncălzește.

În cazul în care au trecut deja câțiva ani de când ați investit într-un smartphone de vârf, noul SoC Qualcomm Snapdragon 820 s-ar putea să vă ofere suficiente motive pentru upgrade. Acesta este mult mai rapid decât Snapdragon 810 și consumă semnificativ mai puțină energie electrică. Cu aproximativ 30% mai puțin. În plus, știe să facă mult mai multe lucruri decât SoC-ul anunțat anul trecut și este compatibil cu cele mai noi standarde de comunicații.

Dacă este să ne axăm pe detalii tehnice, GPU-ul Adreno 530 folosit aici este cu 40% mai rapid decât cel din Snapdragon 810, fiind ideal pentru VR. Include suport pentru OpenGS ES 3.1+ și OpenCL 2.0 Full. Suportă trafic de date de până la 600 Mbps pe conexiuni LTE și este compatibil cu iminentul standard WiFi 802.11ad. În plus, previne instalarea de malware la nivel hardware. Procesorul efectiv este un Quad Core pe 64 de biți de tip Kryo realizat cu un proces de fabricație de 14nm. Frecvența maximă de tact pentru fiecare dintre nuclee este de 2.2 GHz. Modemul folosit este X12, iar traficul pe 802.11ac este de tip 2×2 MU-MIMO. Pentru a spori calitatea sunetului prin procesare avansată se folosește un Hexagon 680 DSP.

Relativ la funcțiile pe care producătorii de smartphone-uri vor opta să fie active când vor integra noul Snapdragon 820 în propriile smartphone-uri sau tablete, vă puteți aștepta să vedeți îmbunătățiri pe toate planurile de performanță. Până și semnalul de la telefonul ar trebui să fie sporit în zone foarte aglomerate sau în zone în care abia puteați să dați un telefon în trecut. Această particularitate se datorează tehnologiei Trusignal. Același SoC comunică perfect cu noul senzor de amprentă Sense ID care se pare că este la fel de rapid precum TouchID de la Apple, dar își menține performanța chiar și atunci când este murdar, pe lângă faptul că poate fi integrat într-un amalgam de suprafețe, începând cu metal sau sticlă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele