30 iul. 2015 | 06:12

Noile statistici publicate de Facebook te vor speria puţin

ACTUALITATE
Noile statistici publicate de Facebook te vor speria puţin

Cu toate că aţi sperat poate ca numărul utilizatorilor de Facebook să fi scăzut în ultimul an, nu este deloc aşa.

Cei de la Facebook nu fac publice deseori statistici referitoare la performanţa reţelei sociale. De cele mai multe ori trece aproximativ un an  între rapoartele precum cel partajat în urmă cu câteva zile de Mark Zuckerberg.

Luate separat, aceste valori nu sunt neapărat remarcabile, în contextul cifrelor din luna octombrie 2014, s-ar putea să vă sperie însă un pic cât de mulţi internauţi sunt ancoraţi în platformele de socializare virtuală. Cea mai importantă valoare incorporează numărul utilizatorilor unici care intră lunar pe Facebook. Anul trecut vorbeam de 1,35 miliarde de persoane, iar acum avem 1,49 miliarde. Pe marginea acestei statistici Zuckerberg şi-a permis să facă şi o analogie foarte interesantă. Aparent, în 1876, când s-a realizat prima convorbire telefonică, populaţia întregii planete era de 1,49 miliarde de oameni. În acest context, tinde să conteze mai puţin cei care nu sunt deja pe Facebook.

Numărul celor care folosesc Facebook Messenger a explodată faţă de luna octombrie a anului trecut de la 500 la 700 de milioane. Instagram şi WhatsApp sunt alte servicii cu care Zuckerberg se mândreşte. Numărul celor care trimit mesaje prin WhatsApp e de 800 de milioane în fiecare lună, iar pe Instagram sunt 300 de milioane de internauţi lunar.

Restul valorilor făcute publice de oficialii Facebook le puteţi vedea în imaginea de mai jos. Se poate spune că au abilitatea de a ne îngrijora prin prisma importanţei pe care a ajuns gigantul în socializare să o aibă în viaţa noastră.

facebook instagram studiu evolutie

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele