30 mai 2019 | 07:41

Uber îți face o favoare și te ”taxează” maxim: care sunt noile schimbări

ACTUALITATE
Uber îți face o favoare și te ”taxează” maxim: care sunt noile schimbări

Serviciul oferit de Uber a fost subiectul multor dezbateri în ultimele luni, iar numărul mașinilor disponibile în România a scăzut semnificativ. Între timp, americanii au lucrat la finisarea unor actualizări importante.

În mod uzual, în momentul în care nimerești același șofer de Uber care ți-a plăcut, înseamnă că ai avut noroc. Mecanismul serviciului a fost din totdeauna de a-ți oferi mașina care te duce mai repede la destinație, în defavoarea șoferilor cărora le-ai oferit cel mai ridicat rating.

Conform unor postări apărute pe Twitter, precum cea de mai jos, Uber a început să testeze în anumite colțuri ale lumii posibilitatea de a trece anumiți șoferi la favorite. Din acel moment, nu doar că respectivii șoferi vor avea prioritate la a-ți prelua cursele, dar vei avea posibilitatea să aștepți până când sunt disponibili. În prima fază, această opțiune a fost descoperită în fișierele sursă ale aplicației de expertul în programare Jane Manchun Wong.

O altă actualizare ce urmează să fie implementată la scară largă ține de penalizarea clienților cu rating mic. Întotdeauna ai primit un rating pentru nivelul de civilizație de care ai dat dovadă din poziția de pasager, dar acela nu influența prea mult cursele pe care le desfășurai. Eventual, poate aveai ghinion o dată și un șofer de refuza pentru că aveai rating mai mic.

Oficialii Uber au confirmat faptul că unii clienți de Uber cu rating ”sub medie” nu vor mai avea acces la platforma de ride sharing. Nu au menționat care este nota de la care rămâi fără cont, dar având în vedere că șoferii încep să întâmpine probleme pe la 4,6, probabil că pasagerii riscă să rămâne fără cont la aceeași valoare sau una apropiată.

În prima fază, clienții ”problemă” vor întâmpina notificări în aplicație cu sfaturi pentru îmbunătățirea ratingului. Ți se va recomanda călduros să fii mai politicos, să nu faci mizerie în mașină sau să nu insiști ca șoferul să depășească limita de viteză. După un anumit număr de avertismente, numărul tău de telefon nu va mai putea fi folosit pentru un cont de Uber.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele