10 ian. 2017 | 13:12

Xiaomi lansează prima cameră de acțiune 4K cu 60 FPS-uri

VIDEO ACTUALITATE

Xiaomi a rupt gura târgului zilele trecute cu lansare primei camere de acțiune capabilă să imortalizeze secvențe video 4K cu 60 de cadre pe secundă.

Cel mai ușor este să promovezi un gadget în momentul în care îi asociezi un comparativ absolut sau o premieră, iar prin intermediul noii camere Xiaomi Yi 4K+, compania a bifat o inovație importantă.

Cele mai multe camere de acțiune și a drone comerciale existente pe piață imortalizează conținut video 4K la 30 de cadre pe secundă. Pentru majoritatea scenariilor, acea performanță este suficientă. Dacă vorbim însă de scene de acțiune încărcate de detalii, este bine de știut că tocmai a fost anunțată prima cameră de acțiune ce poate filma Ultra HD cu 60FPS-uri.

Cea mai importantă victorie dobândită de Xiaomi cu acest produs este în fața celor de la GoPro. Modelul de top al companiei din California, HERO5 Black Edition nu poate să filmeze 4K decât la 30 de cadre pe secundă. Performanța chinezilor a fost posibilă prin intermediul unui procesor video mult mai capabil.

Pe de o parte, Ambarella oferă chipset-uri atât celor de la Xiaomi, cât și GoPro. Se pare însă Yi 4K+ este prima cameră cu noul SoC Ambarella H2 produs pe arhitectură de 14 nanometri. Acesta conferă puterea de procesare suplimentară.

În rest, Xiaomi Yi 4K+ folosește un SoC Cortex-A53  quad core tactat la 1,2GHz. Senzorul CMOS de 1/2.3 inci folosit este produs de Sony, poartă numele IMX377 și are 12,3 megapixeli. Saltul la un nou proces de fabricație pe 14nm se reflectă într-un consum de energie mai mic și un timp de înregistrare mai mare cu aceeași baterie.

Încărcarea noii camere se realizează printr-un cablu USB Type-C, în timp ce stabilizarea de imagine este de tip 3D electronic. Același port USB C vă permite să transferați filmările de pe cameră cu 40Mbps sau să conectați la ea un microfon extern.

Singura problemă este că cei de la Xiaomi nu au făcut încă publice detalii de preț și disponibilitate. Cel mai probabil însă, noua cameră va fi un pic mai ieftină decât modelul de top la GoPro, chiar dacă are specificații mai bune.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele