23 ian. 2017 | 17:13

Windows 10 îți va șterge automat fișiere pentru a elibera spațiu pe PC

ACTUALITATE
Windows 10 îți va șterge automat fișiere pentru a elibera spațiu pe PC

Înainte să vă alarmați, menționăm că Windows 10 nu a luat-o razna și nu va umbla acolo unde nu are ce căuta, chiar dacă pare astfel.

Cel mai nou update apărut în Windows Insider Program este Build 15014. Acesta a adus în Windows Store ebook-uri, dar și o serie de noi update-uri și funcții.

Una dintre cele mai importante funcții nou-apărute în cadrul sistemului de operare este abilitatea de a șterge automat fișiere din sistem și de a elibera spațiu pe discuri. Conform Microsoft, funcția de auto-ștergere este folosită pentru a elimina din sistem fișiere temporare ce nu mai sunt folositoare, dar și fișierele ce ajung în Recycle Bin și stau acolo 30 de zile, arată fossbytes.com.

Funcția este binevenită, mai ales dacă aveți obiceiul de a șterge diverse fișiere din calculator, fără să mai goliți și coșul de reciclare. Am remarcat că, de-a lungul anilor, am început să evit din ce în ce mai mult golirea coșului de reciclare, fără să mai țin cont de acest program de pe desktop. Uneori se acumulează câteva zeci de GB ce rămân inaccesibili pe disc, iar curățarea automată a acestora este binevenită.

Funcția de curățare automată a discului va fi o parte integrată din Windows 10 Creator’s Update, ce este programat să fie lansat undeva în aprilie. Acesta va introduce și alte funcții utile pentru cei ce vor instala acest update. Una dintre acestea, ce apare tot în Build 15014, reprezintă o funcție de optimizare a bateriei, extrem de utilă pentru cei ce folosesc laptop-uri.

Prin intermediul acestei funcții, utilizatorii vor trebui doar să mute un slider astfel încât să schimbe setările de consum de energie ale laptop-ului. Dacă vor o durată de viață a bateriei sporită, pot ajusta slider-ul în direcția potrivită, iar dacă vor performanțe sporite pentru o sesiune de gaming, trebuie doar să mute slider-ul invers.