05 feb. 2017 | 13:00

Îți vei putea plăti cumpărăturile cu acești ochelari de soare

ACTUALITATE
Îți vei putea plăti cumpărăturile cu acești ochelari de soare

Deși mai e mult până vine vara, compania australiană de ochelari de soare Inamo, împreună cu Visa și Local Supply, propune o invenție nouă, numai bună pentru zilele însorite pe plajă sau festivalurile de muzică.

Se pare că ochelarii de soare și plățile contactless merg mână în mână. Cel puțin asta e ideea din spatele WaveShades, un sistem de plată contactless încorporat în rama ochelarilor de soare. Cipul folosit pentru realizarea plăților contactless este dezvoltat pentru prima oară pentru compania Inamo Curl și este un dispozitiv rezistent la apă care poate fi atașat și ceasurilor și brățărilor pentru fitness, conform Cnet.

Waveshades, dar și întregul sistem inventat, schimbă modul greoi și dificil în care ne realizăm plățile. Mai nou, aplelând la această tehnologie, putem să atingem cu ochelarii de sistemul de plăți contactless, pe care Visa îl pune la dispoziție, si să plecăm cu sacoșa de cumpărături spre casă.  Nu mai este nevoie să cari după tine portofelul peste tot și să-i porți de grijă, ci poți merge liniștit pe plajă, la concert sau la cumpărături, fără o greutate în plus.

Inventarea unui dispozitiv rezistent la apă, cu sistem contactless încorporat într-un obiect pe care care oricum îl porți cu tine în fiecare zi  are foarte mult sens. Chiar dacă Apple a introdus un mod de plată contactless pe dispozitivele pe care le comercializează, Inamo pare să propună un nou pas în dezvoltarea tehnologiei.

„Folosirea unei tehnologii Inamo în ochelarii de soare este o extensie logică și firească a misiunii noastre de a face ca portofelele să fie mai ușor de purtat”, afirmă fondatorul companiei Inamo, Peter Colbert.

Deși aceștia nu sunt primii care aduc pe piață o colaborare cu Visa pentru a răspunde nevoilor individuale ale fiecăruia, pare că propunerea pe care o fac să fie destul de utilă pentru a prinde la public foarte repede.