18 ian. 2017 | 16:42

Microsoft sporește integrarea asistentului Cortana pe Android

ACTUALITATE
Microsoft sporește integrarea asistentului Cortana pe Android

Cortana a primit destul de recent un update pentru Android și iOS, ce îi rafinează interfața, dar o nouă funcție este adăugată acum.

Dacă folosești asistentul Cortana pe un telefon cu Android, atunci vei avea ocazia să observi că Microsoft se ține de cuvânt atunci când spune că vrea ca propriul asistent să fie disponibil pretutindeni.

Noul update pentru asistentul digital lansat de Microsoft îi va permite acestuia să fie accesibil chiar de pe lock screen-ul telefonului, fiind necesară o simplă atingere a ecranului pentru a accesa funcțiile dorite.

Microsoft testează deja noua funcție alături de utilizatorii ce fac parte din programul beta al Cortana pentru Android, astfel că ar putea fi disponibil la scară largă în următoarele săptămâni. Atunci când instalezi noul update, vei fi întrebat de asistent dacă vrei să fie disponibil pe lock screen. Dacă alegi această opțiune, atunci un logo simplu al aplicației va apărea pe ecran, în partea de jos. Cu un simplu swipe, poți accesa funcțiile asistentului, așa cum ai deschide camera, în mod normal.

Este important de menționat că noua funcție a Cortana poate fi folosită și cu ecrane customizate, cum ar fi cel Next Lock Screen, lansat de Microsoft. Există totuși o problemă în ceea ce privește integrarea asistentului virtual pe lock screen, arată mspoweruser.com.

Momentan, acesta nu lucrează în concordanță cu funcția de blocare a telefonului, astfel că poate fi accesat chiar dacă telefonul este blocat. Teoretic, asta poate permite oricui să acceseze datele din asistent fără să deblocheze smartphone-ul. Dacă nu vreți să riscați, momentan, ați putea aștepta până ce Microsoft va introduce și funcția ce permite ascunderea informațiilor confidențiale de pe ecran.

Dacă doriți să vă înscrieți ca beta tester pentru Cortana pe Android, o puteți face aici.