17 ian. 2017 | 07:22

Laptopurile furate de la Razer au ajuns la vânzare în China

ACTUALITATE
Laptopurile furate de la Razer au ajuns la vânzare în China

După ce au fost furate de la standul Razer din cadrul CES 2017, câteva laptopuri anunțate la Las Vegas au ajuns la vânzare în China.

Razer face eforturi semnificative pentru a ne impresiona cu sisteme din ce în ce mai inovative. O astfel de creație a fost detaliată la CES la începutul acestui luni și poartă numele Project Valerie. Chiar și în stadiu de prototip, respectivul sistem reușea să-ți fure privire din mai multe motive. Acesta nu era doar un laptop de gaming cu un design futurist, ci primul sistem portabil cu trei ecrane, fiecare dintre ele cu o rezoluție 4K. Deși pentru a-l achiziționa în variantă finală mai avem de așteptat câteva luni, cineva s-a decis că nu mai are răbdare și vrea să pună mâna pe respectivele siseme acum.

Din acest motiv, în ultima zi de CES 2017, directorul Razer a postat pe pagina de Facebook faptul că două prototipuri de Project Valerie au fost furate de la standul companiei. ,,Tratăm foarte serios furtul și spionajul industrial, dacă se aplică în aces caz.” La momentul respectiv au fost anunțate și autoritățile, dar pentru a se asigura că le recuperează, Min-Liang Tan a promis o recompensă de 25.000 de dolari celui care poate facilita recuperarea sistemelor.

Partea un pic amuzantă a ecuației a venit zilele trecute când unul dintre sistemele Project Valerie a ajuns la vânzare în China. Trecând peste faptul că a reușit să ajungă până în China, în contextul în care vorbim de un produs furat, individul responsabil a fost suficient de inconștient încât l-a postat pe un site gen eBay local. Suma cerută pe el era de aproximativ 21.700 de dolari, mai puțin chiar și decât recompensa oferită de Razer. În orice caz, la această oră anunțul nu mai există, fie pentru că s-a vândut produsul, fie pentru că autoritățile au ajuns la vânzătorul pentru a recupera prejudiciul.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele