11 dec. 2017 | 16:30

Un iPhone vechi poate deveni mai rapid cu o baterie nouă

ACTUALITATE
Un iPhone vechi poate deveni mai rapid cu o baterie nouă

Dacă nu ți-am mai schimbat propriul iPhone de câțiva ani, este bine de știut că ar putea deveni mai sprinten printr-un upgrade de baterie.

De-a lungul anilor, s-au scris nuvele când vine vorba de speculații legate de modul ostentativ în care vechile iPhone-uri devin mai lente odată cu trecerea timpului. Mulți internauți sunt de părere că gigantul din Cupertino îți face smartphone-ul să se miște mai prost pentru a te forța să-ți faci upgrade la un model mai nou și, implicit, mai scump. Mai multe benchmark-uri au demonstrat că respectivul fenomen nu este adevărat, dar există un grăunte de adevăr acolo.

Dacă ai un iPhone mai vechi și nu se mai mișcă la fel ca în tinerețe, problema s-ar putea să fie cauzată de bateria uzată din interior. Există și posibilitatea ca respectivul smartphone să fi suferit alte probleme, trânte sau șocuri, dar cele mai mari șanse sunt ca dispozitivul cu pricina să se fi ”adaptat” la limitările impuse de o baterie slabă.

Mai multe informații despre acest scenariu au fost detaliate într-o conversație foarte elaborată pe Reddit, preluată de 9to5Mac. În urma unei analize elaborate, o baterie nouă a fost benefică pentru experiența de utilizare a unui iPhone 6S, dar este foarte probabil să se aplice la fel de bine și în cazul altor aparate ale gigantului din Cupertino.

Totul a plecat de la telefoanele iPhone 6S care au început să se închidă din senin după aproximativ un an de utilizare. O actualizare de firmware a remediat problema prin ajustarea frecvenței de lucru a procesorului din telefon proporțional cu voltajul pe care îl poate oferi bateria din interior. Astfel, a devenit imposibil ca SoC-ul să ”tragă” atât de mult curent încât să-ți forțeze bateria să intre în protecție și să-ți închidă telefonul.

Pentru a-ți da seama dacă suferi și tu de o astfel de situație în care telefonul se mișcă mai prost decât în momentul achiziției, instalează-ți aplicația CpuDasherX. Aceasta îți va compara frecvența actuală de lucru a procesorului cu cea din specificațiile originale Apple. Dacă există o discrepanță în defavoarea ta, ar fi bine să faci o vizită la un service și să-ți înlocuiești bateria de la iPhone.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele