20 ian. 2017 | 14:04

Donald Trump renunță la telefonul său pentru unul ”demn” de un președinte

ACTUALITATE
Donald Trump renunță la telefonul său pentru unul ”demn” de un președinte

Donald Trump a devenit președintele în exercițiu al Statelor Unite, iar după cum știm, odată cu puteri mari, vin și responsabilități mari.

Donald Trump a folosit multă vreme un dispozitiv Android, de pe care a postat o grămadă de tweet-uri pe contul său personal de pe rețeaua de socializare. Lucrurile se schimbă, însă, deoarece acesta este obligat să renunțe la telefonul personal și să folosească un smartphone aprobat de către Serviciul Secret.

Dispozitivul este ”sigur, criptat și aprobat de Serviciu, având un număr de telefon pe care foarte puțini îl dețin” și există șanse destul de mari ca acesta să fie un Samsung Galaxy S4, un model asemănător cu cel pe care l-a folosit și Barack Obama în timpul celui de-al doilea mandat. Telefonul, însă, este complet diferit față de cel pe care l-ai găsi în magazin.

Varianta Samsung Galaxy S4 pentru președinte era extrem de modificată, pentru a corespunde protocoalelor de securitate impuse, astfel că e greu de folosit apelativul ”smartphone”. Spre exemplu, telefonul lui Obama nu putea să efectueze apeluri, să trimită mesaje sau să facă fotografii.

Există și alte restricții cu privire la telefonul pe care Donald Trump l-ar putea primi. Aplicațiile standard Android nu pot fi instalate, existând un număr limitat de aplicații aprobate de către DISA (Defense Information Systems Agency), agenția ce se ocupă de sistemul de comunicații de la Casa Albă, arată phonearena.com.

De ce ar fi ales, însă, un Samsung Galaxy S4, pentru Obama, dar și pentru Donald Trump? Acesta este unul dintre puținele dispozitive eligibile pentru a accesa SIPRNet, varianta secretă a internetului clasic, folosită pentru transmiterea de informații clasificate.

Va fi interesant de urmărit în ce mod va rămâne Donald Trump în legătură cu contul său de Twitter, dar și cu noul cont pe care îl va primi, cel al Președintelui Statelor Unite.