14 mart. 2016 | 18:49

WhatsApp urmează să cripteze și sistemul său de voice chat

ACTUALITATE
WhatsApp urmează să cripteze și sistemul său de voice chat

Faimoasa aplicație de chat pentru mobile va primi, în curând, un update important. Noua actualizare va face din această aplicație securizată, una și mai sigură.

Din cauza sistemului avansat de protecție a intimității datelor, WhatsApp a căpătat o faimă internațională. Faptul că multe state din lume, cel mai recent fiind Marea Britanie, au încercat să forțeze WhatsApp să le ofere portițe de acces în sistemul de criptare a dialogurilor dintre utilizatori, a făcut ca aplicația de chat să fie văzută drept un model de urmat în rândul elitelor din Silicon Valley.

Conform The Guardian, WhatsApp plănuiește, de asemenea, să vândă anumite funcții din sistemul său de criptare și altor companii, lucru pe care nu l-a luat în considerare până acum. Parte din sistemul său de criptare ține deoparte hackerii să pătrundă în rețelele sale de chat, în timp ce înregistrările dialogurilor purtate între utilizatori nu sunt stocate niciodată pe un server, rămânând doar în telefoanele acestora.

Ziarul britanic menționează că Google, Facebook și Snapchat lucrează și la alte aplicații cu un grad înalt de securitate, însă nu dau momentan mai multe detalii despre aceastea. Nu ne-ar mira ca Facebook să preia, de asemenea, din sistemul de criptare al WhatsApp și să-l implementeze în propria aplicație de chat.