19 oct. 2016 | 07:33

Vimeo a început să vândă seriale în România și alte 150 de țări

ENTERTAINMENT
Vimeo a început să vândă seriale în România și alte 150 de țări

Există numeroase soluții neoficiale sau ilegale prin care puteți viziona filme și seriale online în România, dar Vimeo vă propune o alternativă legală prin care să ajutați creatorii de conținut.

Vimeo a evoluat foarte mult în ultimii ani, mai ales când vine vorba de soluții pentru partajarea de conținut video de către profesioniști. Cu toate acestea, cel mai important update a fost introdus în urmă cu câteva zile. Este vorba de o nouă secțiune de pe site, de tip on-demand, prin intermediul căreia, puteți achiziționa seriale TV din Statele Unite.

În contextul în care au fost achiziționate drepturi de distribuție pentru o librărie foarte stufoasă de conținut în 150 de țări, efortul semnificativ din spate este evident. În acest scop, în urmă cu aproximativ o lună, Vimeo a încheiat parteneriate cu studiouri importante de producție, precum Starz sau Lionsgate Entertainment. Acestea sunt responsabile de producții precum Orange is the New Black sau mad Men.

Merită reținut că nu vorbim sub nici o formă de un sistem similar de comercializare a conținutului multimedia pe bază de abonament, în aceeași manieră cu Netflix sau Hulu. În schimb, formatul este mai apropiat de iTunes sau Amazon, unde puteți cumpăra câte un episod dintr-un serial sau un întreg sezon, pe care îl puteți reda când vreți.

Partea bună este că Vimeo are deja prestanța unui serviciu de streaming cross-platform foarte popular la nivel internațional. Asta înseamnă că tot ceea ce achiziționați poate fi vizionat în timp real sau descărcat pentu vizionare offline pe PC, Mac, tablete, Smart TV și diverse TV Box-uri. Prețul de achiziție variază destul de mult în cazul anumitor titluri, dar, din start, aveți parte de câteva reduceri importante, de care ar fi păcat să nu profitați.

În principiu, în continuare vor exista cei care vor pirata filme și seriale cu sfințenie, dar până de curând, aceasta era singura metodă prin care puteți vedea cele mai noi episoade ale serialelor voastre preferate din SUA. Cel puțin, de acum nu veți mai avea respectiva scuză. Pentru a vedea ce este disponibil pentru achiziție pe Vimeo, folosiți acest link.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele