Unul dintre cele mai mari mituri despre corpul uman, demontat
Dacă ai un minim interes față de știință, cu siguranță ai auzit teoria potrivit căreia, la fiecare șapte ani, ai un corp nou. Desigur, nu în întregime, ci la nivel celular.
Oricât de drăguț ar suna ideea să devii un om aproape nou la fiecare șapte ani, acesta nu e decât un mit. Este similar celui care sugerează că organismul uman conține de 10 ori mai multe bacterii decât celule, care circulă încă din 1970. Oamenii de știință l-au citat până de curând, iar unul dintre adevărurile triste e că nu tot ce citești despre știință e adevărat, chiar dacă vine de la o sursă oficială.
Cât despre mitul corpului nou, după cum explică video-ul Sci Show de mai sus, acesta se bazează pe un oarecare adevăr științific. Corpul uman experimentează în mod constant regenerări de celule, doar că unele organe muncesc mai intens decât altele, așa că înnoirea lor depinde de funcția pe care o îndeplinesc. Celulele pielii sunt înlocuite total la fiecare câteva săptămâni, dar oasele, de exemplu, se regenerează total în cel puțin 10 ani, așa că ar trebui să le acordăm ceva mai multă grijă.
Un alt adevăr trist e că anumite tipuri de celule sunt, într-adevăr, înlocuite regulat, dar altele nu sunt niciodată. Cu alte cuvinte, trăiești cu ceea ce ai primit la naștere toată viața. Pentru și mai multe detalii, recomandăm să te uiți la video-ul de mai sus, care te va lămuri în mai puțin de cinci minute cum stau lucrurile cu regenerarea.