12 sept. 2016 | 11:11

Unii posesori de iPhone nu vor mai avea acces la Pokemon Go

Gaming
Unii posesori de iPhone nu vor mai avea acces la Pokemon Go

Cu toate că popularitatea Pokemon Go a scăzut cu o viteză amețitoare în ultimele săptămâni, dezvoltatorul Niantic continuă să ia decizii neinspirate pe marginea titlului.

Fără nici un fel de dubiu, Pokemon Go este un fenomen important și va continua să își mențină relevanța pe piața jocurilor de mobil pentru mulți ani de acum înainte. Cum s-a întâmplat însă și cu Angry Birds în urmă cu câțiva ani, perioada de glorie a unui titlu precum Pokemon Go depinde în mod direct de practicile dezvoltatorului. Orice gest ce ar putea avea potențialul de a îndepărta jucătorii va avea consecințe dezastruoase.

Pornind de la premisa detaliată mai sus, cei de la Niantic au anunțat în mod oficial că Pokemon Go nu va mai funcționa pe telefoanelor celor care și-au făcut jailbreak, în cazul în care au iPhone, și nici pe dispozitivele utilizatorilor de Android, dacă aceștia au drepturi de root.

Ne concentrăm în continuare pe eliminarea botsilor și trucurilor din Pokemon Go. Aparatele cu root sau jaibreak nu mai sunt suportate de Pokemon Go.” În contextul în care există o comunitate foarte mare de utilizatori care și-au făcut jailbreak sau root din cu totul alte motive, decât să trișeze în Pokemon Go, gestul este unul foarte radical.

Încă de la lansarea versiunii inițiale a jocului, cei de la Niantic au fost foarte porniți împotriva trișorilor, dar uneori s-ar putea să marcheze ca fiind trișori persoanele care nu au nici o legătură cu un astfel de comportament. Exact asta se întâmplă în momentul în care inițiezi o cruciadă împotriva celor care și-au făcut jaibreak sau root pe propriile telefoane.

Din fericire, un utilizator de Android a găsit deja o portiță ce poate fi folosită pentru a se juca Pokemon Go și după ce a obținut drepturi de root pe aparat. Întreaga soluție este detaliată pe Reddit și implică utilizarea unu utilitar intitulat Magisk. Acesta este creat de un dezvoltator foarte popular de pe XDA Developers și mai poate fi folosit pentru a asigura buna funcționare a Android Pay pe dispozitivele cu root.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele