08 nov. 2016 | 10:52

Un veteran de război s-a întors în câmpul de luptă cu ajutorul realității virtuale

ACTUALITATE
Un veteran de război s-a întors în câmpul de luptă cu ajutorul realității virtuale

Realitatea virtuală e o unealtă extraordinară a secolului 21, iar video-ul de mai sus o să vă confirme acest lucru încă o dată.

Frank Mouque, în vârstă de 91 de ani, a fost caporal în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și a fost unul dintre oamenii care au luptat pentru eliberarea orașului Armentieres de sub ocupația nazistă.

În prezent, Mouque este internat la Royal Hospital Chelsea și, grație celor care au creat startupul Twine, a avut ocazia de a retrăi unul dintre momentele care i-au marcat viața în acea perioadă întunecată. Proiectul a fost testat cu ocazia Zilei Comemorării, în onoarea militarilor căzuți în timpul celor două Războaie Mondiale.

Cei de la Twine au creat, cu ajutorul setului pentru realitate virtuală Samsung Gear VR, un film la 360 de grade care i-a permis lui Mouque să se întoarcă în Armentieres și să interacționeze cu rezidenții, De asemenea, a fost onorat cu o medalie oficială de la primarul orașului. „E ingenios. E ca și cum ai fi acolo cu adevărat, stând în fața lor”, a spus Mouque despre această experiență, citat de The Telegraph.

Toate trăirile lui Mouque au fost surprinse în clipul de mai sus, care e cu adevărat emoționant și demonstrează că realitatea virtuală nu trebuie să se limiteze la distracție. Stuart Logan, fondator al Twine, a spus că realitatea virtuală are un potențial aproape nelimitat, dar că el își dorește să o folosească pentru a obține ceva cu adevărat profund. Judecând după reacția lui Frank din video, credem că scopul a fost atins.