03 mart. 2016 | 15:32

Un rus, condamnat la un an de închisoare pentru ateism

ENTERTAINMENT
Un rus, condamnat la un an de închisoare pentru ateism

Un rus riscă să facă închisoare după ce a fost găsit vinovat de insultarea sentimentelor credincioșilor în cadrul unei discuții pe Internet în care a scris că „nu există Dumnezeu”. Oricât de absurd ar suna, așa ceva s-a întâmplat în realitate.

Numele său e Viktor Krasnov, are 38 de ani, iar motivele pentru care riscă să facă închisoare pe baza exprimării unei simple opinii în public au legătură cu o lege controversată, apărută în 2013.

Acuzațiile sunt legate de o discuție din 2014, publicate pe un site umoristic. Krasnov a scris că „dacă aș spune că acea colecție de basme evreiești numită Biblie e o porcărie, așa e. Cel puțin pentru mine. Nu există Dumnezeu!”

Cazul lui Krasnov a fost deschis în urmă cu o lună, iar acesta a fost supus chiar unor examinări psihiatrice, potrivit The Guardian. În final, s-a stabilit că e sănătos mintal. Avocatul său susține că e pur și simplu ateu și că e absurd să fie tras la răspundere pentru asta. Cei care s-au plâns susțin că „a jignit sentimentele credincioșilor ortodocși”.

Krasnov ar putea face un an de închisoare pentru că s-a exprimat liber pe Internet.

Prin urmare, dacă noi am scăpat de legea defăimării, se pare că rușii nu se pot lăuda cu această performanță. Discuția incriminatoare este încă online, iar cei care știu rusă se pot „distra” aici.