28 mart. 2016 | 11:08

Un nou tip de malware știe când încalci limitele de viteză

ACTUALITATE
Un nou tip de malware știe când încalci limitele de viteză

Ca  un virus să se deghizeze sub forma unui email legitim nu mai este un lucru nou. Totuși, dacă în majoritatea cazurilor, informațiile din acele emailuri nu au nicio legătură cu realitatea, un nou malware este capabil să fure niște informații foarte precise și să le folosească împotriva țintelor.

Virusul a fost depistat în Statele Unite, în orașul Tredyffrin, din Pennsylvania, unde câțiva dintre localnici au primit emailuri de la ce părea a fi departamentul de poliție.

În emailuri, victimele sunt anunțate când, unde și cu cât au depășit limita legală de viteză și sunt invitate să acceseze un link cu ”fotografia numărului de înmatriculare” care le încarcă un alt virus în dispozitiv.

O teorie presupune că informațiile privind viteza de deplasare sunt luate din telefoanele victimelor, prin analiza datelor GPS. Deocamdată nu au mai fost înregistrate cazuri în alte părți ale lumii, dar malware-ul este foarte interesant și arată cât de sofisticate devin ingineriile sociale în încercarea hackerilor de a face bani pe seama utilizatorilor de Internet.

 

Mai jos puteți vedea cum arată un astfel de email, cu datele sensibile eliminate, pentru a proteja identitatea victmei.

email malware viteza