12 aug. 2016 | 15:20

Un bărbat a construit o mână bionică dintr-un aparat de făcut cafea

ACTUALITATE
Un bărbat a construit o mână bionică dintr-un aparat de făcut cafea

Dacă ți s-a stricat aparatul de făcut cafea și nu știai ce să faci cu el, iată o sugestie: poți să construiești o mână bionică din piesele sale.

Desigur, nu e chiar cea mai la îndemână posibilitate, dar nu l-a oprit pe Evan Booth să aducă ideea la viață. Clipul de mai sus ți-ar putea da impresia că nu e chiar atât de greu, dar a fost multă muncă în spate. 199 de ore, 56 de minute și 36 de secunde, mai precis.

Pentru a transforma aparatul Keuring într-o mână bionică, Booth nu a folosit niște instrumente ieșite din comun. După cum putem vedea în clip, a avut nevoie de șurubelniță, un pistol cu aer cald, de o sursă de alimentare externă și de mult timp liber. Mâna bionică a primit numele Hedberg și arată ca un instrument scos din filmul Terminator. Mai mult decât atât, e total funcțională și poate fi folosită pentru a ridica obiecte mici. Recomandăm canalul de YouTube al lui Evan, Terminal Cornucopia, pentru alte clipuri aproape la fel de interesante.

Povestea aceasta ne-a amintit de tipul care a reușit să construiască o mână bionică din fier vechi. Supranumit de ceilalți localnici precum ”cyborg-ul” sau ”Iron Man” inventatorul acestei mâini mecanice, I Wayan Sumardana, este sudor de profesie în satul său natal.

Acesta a menționat că ideea unei mâini mecanice i-a venit într-o dimineață, când a simțit că nu-și mai poate controla mâna stângă. Speriat, acesta a crezut că a suferit un atac cerebral și s-a dus de urgență la doctor. Doctorul nu a găsit nici o explicație și l-a trimis la șamanul satului care nici acesta nu i-a putut oferi o soluție. Poți citi întreaga poveste aici.