25 ian. 2016 | 14:56

Aplicația Uber ajunge și pe Samsung Gear S2

ACTUALITATE
Aplicația Uber ajunge și pe Samsung Gear S2

Gear S2 este unul dintre cele mai atrăgătoare smartwatch-uri ale Samsung, în același timp este însă și unul dintre puținele ceasuri inteligente cu Tizen.

În ultimii ani au existat mai multe zvonuri legate de distanțarea Samsung de dominația Google când vine vorba de sisteme de operare pentru gadgeturile sale. Alternativa poartă numele Tizen și, deși nu a ajuns încă pe nici un smartphone de top al sud coreenilor, acesta vine preinstalat pe cel mai recent ceas inteligent al companiei.

Gear S2 este concurentul direct pentru Apple Watch, iar pentru ca acesta să-și mențină relevanța în piață are nevoie de un amalgam de aplicații relevante. Samsung a făcut eforturi semnificative în această direcție, iar cea mai recentă victorie poartă numele Uber. Popularul serviciu de ride-sharing a fost convins să-și porteze aplicația de pe Android Wear pe Tizen. Aceasta va oferi utilizatorilor opțiunea să facă o comandă, să selecteze una dintre destinațiile predefinite și să obțină informații suplimentare despre șofer, toate acestea doar prin rotirea cadranului de la ceas.

În ultimele luni, tot mai mulți parteneri au anunțat aplicații pentru Gear S2, iar de partea celaltă Samsung a anunțat actualizări importante pentru sistemul de operare al ceasului. În doar câteva luni, respectiva creația va câștiga compatibilitatea cu iOS, devenind subit o alternativă foarte atrăgătoare pentru ceasul Apple.

În principiu există deja câteva telefoane Samsung cu Tizen, dar gigantul asiatic nu a investit foarte mulți bani pentru propagarea lor în diverse colțuri ale mapamondului. În definitiv, există smartphone-uri foarte bune cu Android care nu reușesc să întruchipeze un succes de piață, iar reticența oamenilor la o platformă nouă nu poate decât să se reflecte într-un alt eșec. Din acest motiv, sud coreenii sunt precauți, dar nu vor renunța până când nu vor avea din ce în ce mai puține creații cu Android în magazine.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele