03 mart. 2016 | 16:28

Șeful Alphabet, compania mamă a Google, colaborează cu armata americană

ACTUALITATE
Șeful Alphabet, compania mamă a Google, colaborează cu armata americană

Cum era oarecum de așteptat, eșeloanele din vârful marilor corporații americane cochetează cu forțele armate ale SUA pentru a garanta autorităților americane supremația absolută în mai toate domeniile.

Un exemplu recent este Eric Schmidt, CEO-ul veteran al Google, omul care s-a aflat la conducerea companiei încă din 2001 și care a trecut recent la conducerea noii ”supercorporații” Alphabet.

Conform Reuters, Schmidt a intrat într-un nou consiliu consultativ al armatei americane. Secretarul american al apărării, Ash Carter a dezvăluit astăzi că Schmidt va conduce noul Consiliu Consultativ al Inovației Apărării (Defense Innovation Advisory Board), un grup menit să transmită inovațiile apărute în Silicon Valley către armata americană și să formeze o punte între industria tech dominată de Google și guvernul american. Prima întâlnire a acestui consiliu va avea loc în San Francisco în această săptămână.

Noul grup va fi format de către Carter și Schmidt și va conține 12 membri, foști lideri de companii mari din Silicon Valley, și nu numai, care au experiența dezvoltării de noi tehnologii și un ochi format să identifice inițiativele de succes din lumea tehnologiei și a gadgeturilor.

În plus, experiența membrilor ai acestui grup în dezvoltarea de aparate și dispozitive noi, de la prototip până la fabricarea în masă, va putea ajuta la găsirea unor noi soluții tehnologice pentru armata americană.

Momentan nu există alte nume în afară de Schmidt și Carter, dar va fi extrem de interesant ce alte personalități se vor alătura acestei inițiative. E foarte posibil ca un nume atât de greu precum cel al lui Schmidt să acționeze precum un magnet pentru alți antreprenori veterani din lumea tech, acest consiliu putând să se transforme într-un adevărat ”conclav” destul de controversat, unde Sillicon Valley dă mâna cu forțele armate americane. Să sperăm că în viitor acest consiliu consultativ se va ține departe de orice scandal, sau controverse politice.