06 iul. 2016 | 06:51

Sediul Google a fost atacat pentru că gigantul ”ne urmărește”

ACTUALITATE
Sediul Google a fost atacat pentru că gigantul ”ne urmărește”

Cu toții ar trebui să avem o problemă cu volumul semnificativ de informații pe care îl are Google despre noi, dar asta nu înseamnă că soluția este să începem să atacăm sediul companiei.

De-a lungul anilor au existat mai multe dezbateri legate de modul în care Google ne folosește informațiile și activitatea online pentru a se îmbogăți, servindu-ne reclame pornind de la site-urile accesate și emailurile primite.

În contextul în care primim în schimbul respectivelor informații accesul o serie de servicii gratuite de calitate, cei mai mulți dintre noi ajung să fie împăcați cu asta.

Se pare însă că nu a fost și cazul lui Raul Murillo Diaz.

El tocmai a fost acuzat că a incendiat o mașină Google Street View cu un cocktail molotov în apropierea sediului companiei din Mountain View pe data de 19 mai.

În declarațiile acestuia, argumentul pentru respectivul gest, a fost că e foarte supărat din cauza faptului că Google îl urmărește. Respectivul a ținut și un jurnal detaliat cu zile și momente în care a fost convins că gigantul din Mountain View i-ar fi urmărit fiecare mișcare.

Mai grav decât atât este faptul că respectivul incident nu a fost unul izolat din partea lui Diaz. Acesta face parte dintr-o serie de tentative de distrugere a proprietăților Google care nu au făcut decât să escaladeze ca gravitate cu fiecare iterație. Automobilul înregistrat pe numele lui Raul Murillo Diaz a fost văzut în apropierea sediului Google pe 4 iunie când cineva a început să tragă cu gloanțe reale în direcția unei clădiri Google și, pe 10 iunie, când o persoană cu glugă a dat foc la o mașină Google. Arestarea a avut loc în momentul în care respectivul transporta o carcasă pentru arme și uneltele necesare realizării unei bombe de tip țeavă. Singurul lucru sigur este că evenimentele erau din ce în ce mai periculoase, chiar dacă până la această oră nu s-au înregistrat victime dintre angajații Google.

Această serie de evenimente este doar cea mai recentă formă de protest asupra puterii deținute de Google la nivel global. În cadrul conferinței Google I/O din 2014, mai mulți protestatari au întrerupt evenimentul.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele