30 mai 2016 | 06:54

Securizează-ți telefonul cu sfaturi de la Edward Snowden

ACTUALITATE
Securizează-ți telefonul cu sfaturi de la Edward Snowden

Edward Snowden a devenit foarte popular în ultimii ani după ce a dezvăluit practicile de spionaj la nivel global ale organizațiilor guvernamentale americane, iar acum ne învață cum să ne securizăm telefonul.

După ce a publicat o serie de câteva mii de documente sensibile despre practicile NSA, Edward Snowden a ajuns la ora actuală să fie imaginea online a mișcării împotriva practicilor guvernamentale de supraveghere în masă. Tocmai din acest motiv, pe lângă multe alte activități în care s-a implicat în ultimii ani de exil din Rusia, acesta a colaborat cu publicația VICE pentru a vă învăța cum să vă transformați telefonul mobil într-unul mult mai greu de spionat.

Clipul pe care îl puteți vedea mai sus face parte dintr-un preview pentru următorul episod din emisiunea VICE de pe HBO. Ca urmare, nu include toate detaliile de care aveți nevoie pentru a nu fi supravegheați prin intermediul telefonului. Chiar și în aceste condiții, ideea de bază este destul de simplă, iar dacă vă pricepeți un pic la electronică, aveți toate șansele să o și puneți în aplicare.

În cazul în care nu vă doriți ca organizațiile guvernamentale sau alte entități private să vă poate asculta sau filma fără voia voastră sau atunci când nu vă folosiți telefonul, din punctul de vedere al lui Snowden, singura soluție este una destul de radicală.

Aceasta implică demontarea telefonul și eliminarea sau deconectarea fizică a microfonului principal pe care îl folosiți pentru conversații și a camerei sau camerelor foto/video.

În mod evident, dacă ați făcut acest gest, nu veți mai putea folosi telefonul pentru a face poze sau pentru a imortaliza vreun eveniment în format video. În schimb, veți putea purta fără probleme conversații telefonice folosind o pereche standard de căști, precum probabil găsiți în cutia oricărui smartphone.

În principiu, ideea lui Edward Snowden nu este deloc absurdă. Din păcate, aceasta nu vă protejează datele personale, iar dacă cineva reușește să aibă acces fizic la telefonul vostru, are tot ce-i trebuie pentru a vă face rău.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele