Se laudă că ar fi inventat iPhone-ul în 1992 și speră să se îmbogățească
De-a lungul anilor au existat multe procese pe bază de patente, legate de iPhone și iPad, împotriva celor de la Apple, dar acesta intentat de Thomas S. Ross ar putea fi cel mai interesant.
Este foarte ușor să patentezi ceva în Statele Unite ale Americii, indiferent cât de abstractă este noțiunea detaliată și cât e de departe de a fi materializată în vreun fel.
Tocmai din acest motiv, se poate intenta un proces pornind de la situații cel puțin amuzante, dar care pot ajunge să se reflecte în urmări foarte costisitoare pentru giganți din domeniul IT.
De această dată, vorbim de un domn din Florida cu numele de Thomas S. Ross care tocmai a intentat un proces împotriva Apple, conform căruia el spune că gigantul din Cupertino i-ar fi furat ideea pentru primul iPhone și iPad.
Nu de alta, dar el a patentat un dispozitiv de comunicații într-o formă pătrățoasă în 1992, în timp ce Apple a lansat primul iPhone în 2007.
Din acest motiv, Ross speră să obțină 10 miliarde de dolari sub formă de pagube.
După cum puteți vedea și voi în imaginea de mai sus, conceptul detaliat de Ross în ceea ce privește un telefon smart este destul de abstract și generalist, dar putem spune că împărtășește cu iPhone-ul o serie de elemente. Putem, de asemenea, să afirmăm că are trăsături comune cu orice smartphone din secolul 21, dar momentan doar Apple este compania pe care vârstnicul o are în vizor.
Ca o reflectare a nivelului de încredere pe care Thomas S. Ross l-a avut în utilitatea designului său, merită reținut că, deși a obținut patentul pentru el în 1992, nu l-a mai reînnoit din 1995, doar trei ani mai târziu.
Conform patentului obținut de Ross, el a descris acum aproape 25 de ani ,,un dispozitiv ce permite unei persoane citirea de povești, romane și știri, cât și vizionarea de fotografii, prezentări video sau filme. Acestea se vor desfășura pe un ecran sensibil la atingere plat retroiluminat. Și-a imaginat de asemenea că respectivul dispozitiv va include funcții de comunicații, precum telefon și un modem, funcții de intrare și ieșire, cât și posibilitatea redactării de notițe. De asemenea, va stoca materiale de scris și citit folosind un spațiu de stocare intern și extern.”
Luând în calcul toate cele relatate mai sus, este evident că aceasta este descrirerea tutoror telefoanelor inteligente de pe piață deja de foarte mulți ani. Cu toate acestea, pe lângă cele 10 miliarde de dolari de la Apple, Ross speră să mai obțină 1,5% din vânzarea globală a tuturor iDevice-urilor.