20 dec. 2016 | 12:40

Robotul inspirat de Avatar este o adevărată mașină de război

ACTUALITATE
Robotul inspirat de Avatar este o adevărată mașină de război

Un robot de 4 metri înălțime, inspirat de Avatar, face pământul să se cutremure atunci când pășește și ar putea deveni o realitate militară.

Compania sud-coreeană Korea Future Technology tocmai a terminat prima rundă de teste ce vizează comportamentul robotului gigantic, denumit METHOD-1.

Acesta este asemănător cu mașinăriile din filmul Avatar (2009), dar și cu cele din filmul Aliens (1986), fiind creația lui Vitaly Bulgarov, un designer care a lucrat pe platourile de filmare ale filmelor science-fiction, inclusiv la Transformers 4. Noua sa creație trece totuși de micile ecrane.

”Sunt foarte bucuros să pot oferi noi detalii despre robotul de 4 metri înălțime și care cântărește 1,5 tone, la care am lucrat alături de o companie de robotică din Seul”, arată Bulgarov. Acesta mai afirmă că robotul este atât de greu încât face pământul să se cutremure atunci când pășește.

Designer-ul a dezvăluit și detalii cu privire la structura finală a robotului, care va avea picioare create din fibră de carbon. Cu toate acestea, nu a dat foarte multe detalii despre care va fi utilitatea principală a acestui monstru.

”Din punct de vedere mecanic, electric, dar și când vine vorba de software și hardware, proiectul a fost foarte ambițios și a necesitat nu doar îmbunătățirea, dar și crearea de tehnologii pe măsură ce am progresat”, mai adaugă Bulgarov, citat de dailymail.co.uk.

METHOD-1 a început ca un proiect al Korea Future Technology în 2014, iar primul prototip a fost dezvăluit în noiembrie 2015. La acea vreme, creatorul spunea că planul este să construiască o platformă robotică de încredere care să fie folosită în diverse scopuri ”utilitare”.

Bulgarov a fost ușor surprins de invitația echipei de robotică din Seul cu privire la participarea sa la proiect, acesta recunoscând că i-a luat puțin timp până să înțeleagă faptul că inginerii sunt cât se poate de serioși când vine vorba de construirea unui robot controlat de un om. Rămâne de văzut ce fel de scopuri utilitare va avea creația, având în vedere că are potențialul de a fi folosit de poliție și chiar de armată.