02 iul. 2016 | 14:43

Playtech News Bytes: Prisma, roțile pentru deplasare laterală și al șaselea simț

VIDEO
Playtech News Bytes: Prisma, roțile pentru deplasare laterală și al șaselea simț

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un episod nou în fiecare vineri.

Dacă sunteți de părere că un selfie reușit e ca o operă de artă, trebuie să aflați despre aplicația Prisma. Creată de o echipă din Rusia, Prisma nu este ca restul aplicațiilor de editare foto care aplică filtre peste imagini. Pentru a transforma orice fotografie într-o capodoperă, Prisma se folosește de o rețea neurală. Aceasta reinterpretează, prin intermediul unui algoritm de inteligență artificială, toate detaliile și le rearanjează. Practic, în momentul în care treci un seflie prin aplicația Prisma este ca și cum un robot ți-ar picta portretul. Deocamdată, este disponibilă doar pentru iPhone, iar link-ul de download este disponibil aici.

Parcarea laterală poate fi un coșmar pentru șoferi, mai ales când locul nu îți permite să faci prea multe manevre. Un inginer numit William Liddiard a inventat roțile care îi oferă automobilului posibilitatea să se deplaseze pe laterală. Acestea folosesc jante robotizate și cauciucuri speciale și ar putea ușura considerabil chinurile conducătorilor în anumite situații. Liddiard spune că sistemul poate fi folosit indiferent de anotimp și de modelul mașinii, dar unele persoane sunt de părere că noile roți ar putea îngreuna experiența condusului.

Un cercetător american susține că a descoperit cel de-al șaselea simț. Stați fără grijă, asta nu înseamnă că veți fi bântuiți de stafia lui Bruce Willis, cum s-a întâmplat cu puștiul din filmul din 1999. În schimb, Joe Kirschvink, de la Institutul Tehnologic din California, spune că oamenii pot detecta câmpul magnetic al Pământului. Teoretic, am putea face asta cu ajutorul unor celule receptoare din corp, dotate cu niște ace de busolă minuscule. Păsările folosesc magnetorecepția pentru a-și alege traseele de migrație, dar în cazul oamenilor nu se știe la ce ar putea folosi acest simț. Kirschvink a primit o bursă considerabilă pentru a-și continua cercetarea, iar, între timp, voi puteți căuta mai multe detalii pe site-ul Playtech.ro.

Legenda Lui Tarzan este filmul pe care vi-l recomand săptămâna aceasta. Obișnuit acum cu viața din Londra, Tarzan este trimis ca emisar al Parlamentului la fosta lui casă din jungla africană. El trebuie să investigheze activitățile desfășurate în zonă de o companie minieră. Dacă nu veți fi captivați de poveste, cu siguranță veți fi captivați de efectele speciale IMAX și de cât de realiste par gorilele cu care se luptă protagonistul.