09 dec. 2016 | 17:37

Plăcile video Intel vor fi mai rapide datorită tehnologiilor AMD

ACTUALITATE
Plăcile video Intel vor fi mai rapide datorită tehnologiilor AMD

În mod inevitabil, majoritatea laptopurilor pe care le folosim incorporează plăci video integrate Intel, iar din câte se pare, acestea vor fi mult mai sprintene.

Dacă vrei să creezi plăci video, în mod inevitabil, pentru a evita un proces, ai nevoie să cumperi tehnologii, licențe și patente de la NVIDIA sau AMD. Cele două companii au scris cartea de istorie pe acest subiect și continuă să dea tonul în materie de GPU-uri. Cei de la Intel, care integrează niște cipuri grafice în propriile procesoare de aproape un deceniu se află într-o astfel de situație, iar după ce au avut un parteneriat de lungă durată cu NVIDIA, se pare că vor face tranziția la AMD.

Au existat multe speculații legate un posibil parteneriat între Intel și AMD pentru îmbunătățirea IGP-urilor producătorului de procesoare, dar abia acum se pare că se confirmă. Conform unui nou raport care a început să circule pe internet, următoarea generație de plăci video Intel ar trebui să fie semnificativ mai sprintene și eficiente energetic deoarece vor incorpora tehnologii grafice din familia de produse AMD Radeon.

Această decizie este una foarte importantă și din cauza faptului că marchează distanțarea de către NVIDIA. După ce a semnat un contract cu NVIDIA în 2011, Intel a plătit respectivei companii 1,5 miliarde de dolari pe parcursul a cinci ani pe tehnologii, chiar dacă nu a produs nici un cip grafic. Contextul acelei înțelegeri a fost unul destul de complex, iar suma plătită a fost mai degrabă o soluție pentru evitarea unui proces de lungă durată, decât un parteneriat.

Noile informații ce au început să circule online pe marginea acestui subiect confirmă faptul că, parteneriatul de cinci ani cu NVIDIA se va încheia în curând și că, de această dată, tehnologiile licențiate de la AMD chiar vor ajunge în noile plăci video Intel. În definitiv, la fel ca NVIDIA, AMD conține o librărie foarte stufoasă de patente pentru plăci video.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele