09 mai 2016 | 07:03

PayPal nu vă mai dă banii înapoi dacă ați finanțat proiecte nereușite

ACTUALITATE
PayPal nu vă mai dă banii înapoi dacă ați finanțat proiecte nereușite

PayPal reprezintă cel mai popular și sigur sistem de plăți online, cu un amalgam de măsuri implementate pentru binele internauților. Se pare însă că au și ei o limită.

Folosit pe întregul mapamond, PayPal este îmbunătățit în permanență pentru a ne face viața mai ușoară. Ca urmare a acestei politici, sunt foarte multe circumstanțe în care puteți primi banii înapoi, în cazul în care ați făcut o achiziție nereușită sau, pur și simplu, v-au fost blocați niște bani. Acest set de măsuri sunt încadrate în spatele politicii Purchase Protection – Protecție la achiziție.

Niciodată oficialii Paypal nu vor renunța la protejarea clienților și la dreptul de a raporta o achiziție. Din păcate, va exista o excepție. În cazul celor care se aruncă să finanțeze proiecte de crowdfunding prin Indiegogo, Kickstarter și multe alte platforme similare, Paypal nu va mai suporta returnarea banilor începând cu 25 iunie.

Problema este că foarte multe proiecte cu finanțare online nu se mai reflectă în produse comerciale dintr-un număr foarte mare de motive. Cei mai mulți creatori nu iau în calcul, în mod real, cheltuielile de producție și distribuție aferente unui gadget futurist. Ca urmare a unui proiect nereușit, compania PayPal este asaltată cu cereri de returnare a banilor. Pentru că numărul respectivelor dispute a ajuns să fie surprinzător de mare, începând cu 25 iunie nu veți mai putea înainta astfel de plăngeri către compania americană.

Noua măsură introdusă de PayPal poate părea un pic ciudată sau absurdă, dar s-ar putea să vă ajute să vă gândiți de două ori înainte să finanțați un proiect care sună bine ca să fie adevărat. În contextul în care până și cei de la Kickstarter au recunoscut că aproximativ 9% din proiectele finanțate prin acea platformă nu ajung la clienți, PayPal a decis să nu-și mai asume riscurile în locul vostru. În final, este doar o decizie practică.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele