07 iun. 2016 | 06:55

PayPal a penalizat un troll cu 50.000 de dolari

VIDEO ACTUALITATE

Cei de la PayPal au o politică foarte flexibilă când vine vorba de returnarea banilor într-o varietate foarte mare de circumstanțe, dar se pare că și aceea are o limită.

Trolii sunt o constantă a internetului și vin sub foarte multe forme online cu unicul scop de a enerva sau frustra alți internauți. În esență, scopul acestui tip de indivizi este de a face rău și de supăra alți oameni. Mai mult decât atât, trolii reușesc cu o ușurință remarcabilă să distrugă proiecte de pe Kickstarter, donând în ultima secundă o sumă semnificativă și recuperându-și banii de la PayPal. Tot de dragul amuzamentului, diverși indivizi fac astfel de gesturi pe Twitch, unde, în mod autentic, există oameni care trăiesc din streaming online.

Se pare că există totuși o limită pentru un astfel de comportament îndoielnic, iar pe un trol cu pseudonimul iNexus_Ninja l-a costat foarte mult o glumă proastă. Scenariul a fost cât se poate de simplu.

iNexus_Ninja obișnuia să doneze sume semnificative, de genul a zeci de mii de dolari unor persoane care fac streaming pe Twitch. Înregistra reacțiile acestora, după care se plângea la PayPal că își dorește returnarea bailor. Având în vedere că cerea returnarea într-un timp foarte scurt, niciodată nu a fost refuzat, până când a dat peste un streamer care a fost dispus să se lupte pentru banii săi.

Pe de o parte, întregul set de circumstanțe a fost unul destul de ciudat. Nu de alta, dar nimeni nu donează 50.000 de dolari unui necunoscut pentru că l-a văzut cum se joacă online. Pe de altă parte, PayPal a dat dreaptate streamer-ului și a refuzat anularea plății.

În principiu, trolul nu avea neapărat o problemă cu banii, din câte se vede pe Twitter, încât să sufere teribil pentru că a pierdut 50.000 de dolari. Chiar și în această situație însă, s-ar putea totuși ca gestul celor de la PayPal să-i servească ca o lecție de viață și să nu mai facă glume proaste pe viitor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele