02 apr. 2016 | 11:12

Pasiune dusă la extrem: omul care a creat un robot identic cu o actriță cunoscută

ȘTIINȚĂ
Pasiune dusă la extrem: omul care a creat un robot identic cu o actriță cunoscută

Un inginer din Hong-Kong a creat un robot care se asemănă extrem de mult cu o actriță americană cunoscută.

Majoritatea fanilor unor actori se mulțumesc cu postere și, în cel mai bun caz, un autograf din partea celebrității. Nu este și cazul lui Rick Ma. Conform celor de la Daily Mail, Rick a crescut uitându-se la desene animate și a visat întotdeauna să-și construiască propriul robot. Iar acum, la 42 de ani, acesta a reușit să-și vadă visul împlinit. L-a costat, ce-i drept, 35.000 de lire și un an și jumătate din viață, dar măcar acum se poate lăuda că are propriul robot care seamănă cu Scarlett Johansson.

Robot Scarlett Johansson 2

Cetățeanul din Hong-Kong se pare că a admis că înfățișarea a fost inspirată de o cunoscută actriță de la Hollywood, însă a preferat să nu spună despre cine este vorba. Chiar și așa, nu este nevoie să te uiți decât o dată la înfățișarea robotului pentru a-ți da seama că este vorba despre actrița din Avengers. Pentru că situația nu era deja destul de ciudată, Ma a programat robotul să clipească atunci când îi face un compliment. Pe lângă mișcări ale brațelor și ale picioarelor, robotul poate să realizeze și expresii faciale foarte interesante. Pentru a imita un zâmbet naturaș, de exemplu, Ma l-a programat în așa fel încât anumite zone ale feței să se relaxeze.

Robot Scarlett Johansson 3

Scheletul metalic și componentele electronice sunt acoperite de un corp fabricat din silicon, iar aproximativ 70% dintre elementele folosite au fost create cu ajutorul imprimantelor 3D. ”În timpul procesului de construcție, mulți oameni mă întrebau ‘Ești nebun? Asta necesită foarte mulți bani. Știi măcar cum să-l faci? Este foarte greu’”, a declarat Ma. În viitor, Ma speră să atragă atenția unor investitori, care i-ar putea oferi șansa de a construi mai mulți roboți. Să sperăm că, de data aceasta, va fi vorba despre ceva util.