01 apr. 2016 | 14:48

Google a făcut cea mai proastă glumă de 1 Aprilie, iar unele consecințe au fost grave

ACTUALITATE
Google a făcut cea mai proastă glumă de 1 Aprilie, iar unele consecințe au fost grave

De obicei, Google face glume bune de 1 Aprilie, dar anul acesta se pare că nu prea i-a ieșit.

Pentru o zi, utilizatorii Gmail puteau alege să „drop the mic” în timpul unui schimb de mailuri. Practic, puteai să îi trimiți cuiva un mail folosind obișnuitul Send, sau să bifezi și opțiunea Mic Drop. Mesajul tău ar fi ajuns la destinatar, dar acolo s-ar fi oprit totul. Oricât ar fi încercat să răspundă, ție nu ți-ar mai fi apărut mesajele. În cazul în care te întrebi, da, butonul chiar funcționează. Apăsarea lui trimite mesajul, împreună cu un gif cu un minion care scapă microfonul.

via GIPHY

Desigur, dacă totuși vrei să citești mailurile, le poți găsi în „all mail”, dar nu vei primi notificările obișnuite, așa că ar fi foarte ușor să scapi din vedere mesajele. Mai mulți utilizatori s-au arătat nemulțumiți de tentativa de umor a Google. Unul dintre ei aparent și-a pierdut și jobul din cauza apăsării butonului respectiv. „Am trimis articolele către șefa mea, apoi nu am mai primit niciun răspuns. Am apăsat din greșeală butonul de mic drop, apoi m-am trezit cu un mesaj vocal furios de la ea”. Aparent, șefa în cauză, fără un simț al umorului foarte dezvoltat, a interpretat giful cu minioni drept o insultă a capacităților ei de editare, potrivit The Independent.

Google anunțase că butonul va fi valabil 24 de ore, dar a anunțat, între timp, că l-a scos, întocmai din cauza avalanșei de mesaje negative de la utilizatori. Într-o declarație, reprezentanții gigantului tech au spus că „Ei, se pare că ne-am păcălit pe noi înșine anul acesta. Funcția mic drop a creat mai multe dureri de cap decât râsete. Ne pare rău. Funcția a fost oprită. Dacă încă vă apare, reîncărcați pagina de Gmail. Totuși, nouă încă ni se pare amuzantă gluma. Și ni se pare și mai amuzant faptul că cineva ar putea să ia în serios un gif cu minioni.