19 sept. 2016 | 18:22

Noul Chrome Beta pentru Android rulează YouTube în fundal

VIDEO ACTUALITATE

Chrome este unul dintre cele mai populare browsere pe orice platformă, iar acest volum de interes este generat și de funcțiile noi introduse sub formă de test prin Chrome Beta.

Conceptul de multitasking a devenit din ce în ce mai important pe mobile, iar cei de la Google sunt primii care vor să atragă atenția asupra posibilităților la care aveți acces datorită puterii de procesare mai mari a noilor smartphone-uri.

La scurt timp după ce Google Chrome 53 a sosit pe sistemele cu Windows, Linux sau Mac, gigantul din Mountain View a decis să vină cu o surpriză majoră dedicată și utilizatorilor de smartphone-uri și tablete cu Android. Pornind de la acest principiu, versiunea 54 de Chrome Beta tocmai a fost lansată pentru cei curioși, cărora nu le este frică de experimente cu aplicații software de test.

Amatorii de Chrome pe Android vor avea de mai multe surprize importante dacă vor fi dispuși să-și instaleze noul beta de Chrome. Printre multe alte particularități, lista include posibilitatea redării de clipuri video în fundal și o interfață reinventată pentru un tab nou. Cele mai multe scenarii noi de utilizare sunt derivate însă din redare coloanelor sonore la filme în timp ce săriți dintr-o aplicație în alta.

În toate versiunile anterioare, până la Chrome 53, dacă ați fi pornit un clip video, acesta era pus automat pe pauză dacă săreați la o altă aplicație sau ieșeați în ecranul principal al telefonului. Beta-ul de Chrome 54 elimină această limitare într-un mod foarte interesant. Deși un clip video este în continuare pus pe pauză când ieșiți din browser, automat veți avea acces la un buton de Play în centrul de notificări și veți putea continua redarea, fără să aveți pagina web cu clipul în cauză în prim plan.

Momentan nu a fost descoperită nici o limitare a site-urilor care pot lucra în tandem cu această funcție. Asta înseamnă că puteți reda clipuri de pe YouTube în fundal, dar și de pe Vimeo, Yahoo sau orice alt site de găzduire. În contextul în care doar abonații la YouTube Red puteau asculta clipuri în fundal, este interesat de văzut dacă funcția din Chrome 54 Beta va mai funcționa în cazul YouTube și când va ieși din beta. În orice caz, dacă vreți să o experimentați, folosiți acest link.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele