13 aug. 2016 | 11:02

Noile telefoane Samsung pot fi furate și activate fără probleme

VIDEO ACTUALITATE

Se pare că protecția la activare a telefoanelor de top de la Samsung, menită să descurajeze hoții, oferă un grad nul de protecție și este foarte simplu să treceți peste ea.

Cei de la Apple au fost primi care au introdus pe iPhone-uri și iPad-uri un sistem prin intermediul căruia acestea nu mai pot fi activate, după restaurare lor la parametrii din fabrică, decât prin intermediul numelui de utilizator și a parolei fostului utilizator. Eficiența implementării Activation Lock a inspirat mai multe companii producătoare de smartpone-uri să facă gesturi similare. În cazul Samsung, de exemplu, o funcție similară este intitulată Factory Reset Protection sau FRP.

Din păcate pentru utilizatorii de telefoane Samsung, în timp ce peste protecția la activare a gigantului din Cupertino este aproape imposibil să treci, în cazul unui telefon de top de la producătorul sud coreean, nu ai nevoie decât de un laptop și un pic de răbdare. Ca lucrurile să fie și mai grave, nici un dispozitiv Samsung lansat în ultimii ani nu este imun la vulnerabilitatea detaliată în clipul de mai sus. Rețeta funcționează pe Galaxy S6, S6 Edge, S6 Active, S6 Edge+, S7, S7 Edge, S7 Active, Galaxy Note 5 și, foarte probabil Galaxy Note 7.

Descoperirea detaliată mai sus a fost făcută de RootJunky, același hacker care a găsit un leac pentru Factory Reset Protection și la finele anului trecut. Tot el are o soluție pentur dispozitivele LG aflate într-o situație similară. În plus, clipurile sale de pe YouTube nu sunt doar o simplă demonstrație a faptului că astfel de operațiuni sunt posibile. În aproximativ 14 minute, este detaliat procesul complet pe care trebuie să-l parcurgeți dacă vă aflați posesia unui telefon blocat cu FRP. În descrierea clipului există linkuri către uneltele software folosite și către drivere pe care trebuie să le aveți instalate pe sistem.

Ideal ar fi ca Samsung, LG și nu numai să găsească o cale prin care astfel de tertipuri să nu mai fie posibile, dar problema s-ar putea de fapt să aibă legătură cu problemele de securitate ale Android.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele