25 oct. 2016 | 17:03

Microsoft recunoaște că a eșuat pe piața telefoanelor mobile

ACTUALITATE
Microsoft recunoaște că a eșuat pe piața telefoanelor mobile

CEO-ul companiei din Redmond a făcut referire de curând la rezultatele extrem de slabe pe piața telefoanelor mobile.

După cum probabil știți deja, Microsoft a eșuat în ”experimentele” pe care le-a făcut cu brandul Nokia, începând cu achiziția propriu-zisă a companiei. În aceste condiții, gigantul din Redmond a vândut brandul către HMD Global, o compania finlandeză care ar fi fost formată cu scopul de a produce telefoane Nokia. Alături de FIH Mobile Limited, un subsidiar al Foxconn, HMD va produce telefoane Nokia în următorii zece ani.

Ulterior, după cum scriu și jurnaliștii de la Phonearena, Microsoft a declarat că va continua să dezvolte Windows 10 pentru mobile și îi va susține pe producătorii de terminale Windows Phone. Astfel, în ciuda faptului că nu a specificat în mod clar acest lucru, unii au înțeles că Microsoft nu va mai produce telefoane.

Și, cel mai probabil, recenta declarație a lui Satya Nadella le-a întărit convingerea. CEO-ul Microsoft a fost prezent în cadrul unei conferințe organizate de către Wall Street Journal, unde a reușit să-i surprindă pe invitați cu o declarație. ”În mod clar am eșuat când vine vorba de telefoane mobile”, a specificat Nadella, continuând prin a sublinia potențialul uriaș al realității virtuale și al realității augmentate. El a făcut referire și la Microsoft HoloLens, despre care a spus că ar putea fi începutul unui computer revoluționar.

Rămâne de văzut, totuși, dacă gigantul american va renunța la ambițiile sale de pe piața smartphone-urilor. În prezent, unii susțin că Microsoft s-ar pregăti pentru lansarea noului Surface Phone. Acesta ar urma să aibă nu mai puțin de 8GB de memorie RAM. De asemenea, ar fi dotat cu 512GB de memorie internă, astfel că nu am mai avea nevoie să folosim și un card de memorie pentru a extinde spațiul de stocare. De asemenea, Surface Phone va veni cu o cameră foto de 21MP, cu un procesor Snapdragon 830 și va avea un ecran cu diagonala de 5,7 inci, conform altor zvonuri.