18 nov. 2016 | 14:48

iPhone va avea cameră foto cu realitate augmentată

ACTUALITATE
iPhone va avea cameră foto cu realitate augmentată

Viitorul iPhone va beneficia de o serie de îmbunătățiri majore, motivate de dorința companiei de a aduce pe piață un produs cu adevărat revoluționar.

Una dintre aceste îmbunătățiri ar urma să își facă apariția la capitolul camerelor foto/ video, pe care iPhone le va avea. După ce un sistem de camera dual a fost introdus în cadrul design-ului iPhone 7, urmează ca o nouă funcție să fie adăugată în viitor, cel mai probabil în cadrul iPhone 8.

Astfel, camerele cu care vor fi dotate viitoarele iPhone vor beneficia, cel mai probabil, de o nouă adiție, cea a realității augmentate. Câteva surse citate de Business Insider și de phonearena.com arată că Apple lucrează deja la integrarea unei asemenea tehnologii în cadrul camerelor iPhone.

Aparent, efortul despre care au apărut informații implică persane din mai multe companii cumpărate de Apple, cum ar fi Flyby Media și Metaio. Scopul principal este acela ca utilizatorii să poată îndrepta camera foto iPhone către un obiect sau chiar către o persoană, iar aplicația să recunoască ce vede și să permită utilizatorului să manipuleze conținutul.

Apple are deja tehnologia de recunoaștere facială în cadrul aplicației Photos. De asemenea, în 2015, aceștia au cumpărat și FaceShift, o companie ce lucrează în domeniul transformării digitale faciale.

Pe măsură ce funcționalitatea realității augmentate devine o realitate în cadrul aplicației de cameră pentru iPhone, Apple va permite dezvoltatorilor de aplicații să lucreze cu aceasta, punându-le la dispoziție un kit special. Astfel de funcții ar putea să apară în varianta viitoare de iOS, ce va fi disponibilă la scară largă în septembrie 2017, cel mai probabil.

Anumiți producători de smartphone-uri au experimentat deja cu realitatea augmentată în cadrul aplicației de cameră. Telefoanele Sony Xperia le permit utilizatorilor să adauge obiecte animate 3D în fotografii, ceea ce este distractiv, dar nu foarte util. Cel mai probabil, Apple va încerca să găsească și o utilitate reală pentru o astfel de funcție.