21 sept. 2016 | 16:23

Google Maps îți arată de acum când busola telefonului are probleme

ACTUALITATE
Google Maps îți arată de acum când busola telefonului are probleme

Deși Google Maps este o aplicație extrem de folositoare, busola telefonului poate crea uneori probleme când vine vorba de orientarea în spațiu.

Magnetometrele din interiorul smartphone-urilor nu sunt încă suficient de avansate încât să ofere rezultate perfecte atunci când folosim o aplicație de navigare, cum este Google Maps. Cinci telefoane identice pot oferi rezultate diferite când vine vorba de afișarea busolei.

Deși aplicația în sine oferă informații bune despre drumurile pe care le avem de făcut, se pare că se poate și mai bine. Problemele de natură hardware nu pot fi rezolvate cu ajutorul software, dar Google se străduiește să își ajute utilizatorii.

Google Maps a primit un update care face mici schimbări ale interfeței. Astfel, vom putea înțelege cât de precisă este busola telefonului, dar și cum o putem calibra.

Noua versiune de Maps ne va ajuta, în principal, să descoperim mai rapid către ce punct cardinal suntem orientați. Dacă ați folosit până acum Google Maps, ați remarcat că poziția proprie era indicată de un cerc albastru, iar direcția de orientare de o săgeată adăugată cercului. Cercul a fost înlocuit acum cu echivalentul unei raze ce își poate schimba forma.

Astfel, o rază îngustă ne indică faptul că busola este precisă, iar dacă raza busolei se mărește în lățime sau are fluctuații de dimensiune, înseamnă că busola are probleme de calibrare.

Google afirmă că, ocazional, o rază cu o lățime mare este ceva normal, deoarece magnetometrele pot fi influențate cu ușurință de încărcătoare, de obiecte metalice și chiar de alte magnetometre. Cu toate acestea, Google ne arată și un mod în care ne putem calibra busola telefonului:

Într-adevăr, s-ar putea să fie puțin ciudat să îți miști telefonul astfel pe stradă, dar dacă ai neapărat nevoie ca busola să fie precisă, va dura doar câteva secunde până ce raza din Google Maps se va îngusta, ca urmare a calibrării busolei.