05 oct. 2016 | 12:39

Facebook suspendă Marketplace, după sute de anunțuri cu vânzări ilegale

ACTUALITATE
Facebook suspendă Marketplace, după sute de anunțuri cu vânzări ilegale

Nici n-au trecut câteva zile de la lansarea Marketplace și deja Facebook a suspendat vânzările, deoarece anunțuri ilegale au inundat piața.

A trecut foarte puțin timp de când Facebook a introdus Marketplace în câteva țări, dar se pare că lansarea nu a fost una de succes și compania a luat decizia de a suspenda, temporar, posibilitatea de a publica anunțuri de vânzare prin intermediul platformei. Pentru unii, platforma lansată de Facebook a fost perfectă pentru a încerca să vândă arme, droguri sau animale.

Situația nu e foarte diferită față de cea pe care o întâlnim pe Craigslist, dar cu siguranță astfel de conținut nu este cel cu care Facebook ar vrea să se asocieze.

Conform Facebook, o serie de probleme tehnice au fost motivul pentru care un număr de listări ilegale au apărut pe Marketplace, iar pentru a putea rezolva astfel de probleme, compania a suspendat Marketplace, făcând o analiză pentru fiecare vânzare în parte.

facebook marketplace anunturi ilegale

”Lucrăm deja la rezolvarea problemei și ne vom monitoriza sistemele pentru a fi siguri că identificăm și înlăturăm toate anunțurile cu probleme înainte de a oferi acces mai multor utilizatori la platformă”, a declarat Mary Ku, director al departamentului de management al produselor în cadrul Facebook.

Printre anunțurile ciudate de pe Marketplace se numără anunțul unui individ ce își vinde prietena însărcinată pentru 400 de dolari, dar și un anunț care vinde un muncitor agricol. Pește proaspăt, marijuana și o mulțime de animale, de la câini la șerpi, au apărut pe platforma de vânzări. Nu au lipsit nici anunțurile cu tentă sexuală, afirmă digitaltrends.com.

Facebook va apela și la utilizatori pentru a ”curăța” platforma de conținut obscen sau ilegal, aceștia având posibilitatea de a raporta astfel de anunțuri. De asemenea, se va folosi de tehnologia de recunoaștere a imaginilor pentru a analiza fotografiile încărcate pe site și pentru a le șterge înainte să fie postate.